24sata

BUTKOVIĆ O MILOJKU: ‘Skrivali smo mu spol da ga Milanović ne uzme’

Ministar je tvrdio da je to krava Milova, no ispalo je da je junac DVIJE ‘MADAME’ ZARADILE 30.000 €

- Pišu: LUKA SAFUNDŽIĆ, MERI TOMLJANOVI­Ć

➤ Butković je pozirao s juncem

Milanović je prvi

rekao da će mu uzeti krčmu, kamione, gebis i kravu. Pa smo slijedom toga skrivali spol i maknuli oznaku iz straha da je Milanović i njegov rođak ne pronađu i ne uzmu, ispričao nam je ministar prometa, mora i infrastruk­ture Oleg Butković komentiraj­ući činjenicu da je govedo za koje se vjerovalo da je krava Milova, zapravo ispao junac Milojko. Upravo je Milojko bio jedna od najvećih zvijezda predizborn­e kampanje. Ministar Butković slikao se s njim i na društvenim mrežama danima tvrdio da je na slici s njim krava Milova, no na kraju se utvrdilo da je riječ o juncu koji usput nije bio označen dvjema zakonom propisanim ušnim markicama. Nakon što se otkrilo da je ženska životinja zapravo muška, nazvali smo ministra Butkovića kako bi nam to prokomenti­rao. - Bolje da Milova nema oznake na ušima nego da Milanović ima mandat za sastavljan­je Vlade - istaknuo je Butković.

Milojka su prije

nekoliko dana, u mjestu Donji Zagon u Vinodolsko­m zaleđu, posjetili veterinar i inspektor. Dobio je zakonom propisane ušne markice odnosno oznake, a tom prigodom i novo ime, Milojko, s obzirom na to da se saznalo da je riječ o juncu, a ne o kravi.

- Dok sam držao krave, sve sam radio po propisima, sve su bile označene kako zakon nalaže, kao i danas, osim k'o za vraga, tog junca koji nije bio planiran - ispričao nam je uznemireni vlasnik životinje. Njemu su, dodao je, ostale dvije krave, a kad se jedna neplaniran­o otelila, bio je "lijen da junca vodi na markiranje". Tvrdio je kako ga je htio zadržati samo do jeseni.

- Za to sam kriv,

spreman sam odgovarati i platiti kaznu. No povrijedil­o me to što neki pišu da svoje blago držim u nehumanim uvjetima. To nije istina. Moja stoka je moje blago - naglasio nam je, a proveo nas je i područjem gdje životinje žive. Milojka tamo nažalost nismo susreli. Vlasnik ga je maknuo na sigurno zbog velike medijske pompe koja se stvorila oko svega. O eventualni­m sankcijama Inspektora­t će se naknadno oglasiti. Milojkov vlasnik objasnio je i prirodu odnosa s ministrom Butkovićem. - Nismo kućni prijatelji, samo poznanici. Pitao me bih li mu dopustio da se slika s mojom kravom, nisam imao razloga reći ne, niti sam ga pitao razloge, ne zanima me to. Tko bi mislio da će Milova izazvati toliku pažnju. Oleg me nije zvao od slikanja - ispričao nam je. ■

Dvije sestre godinama su prostituir­ale žene u stanovima koje su unajmile u zgradi u Španskom u Zagrebu. Usluge su oglašavale pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Vatrena plavuša, grudi 4'... Za pola sata njihove djevojke tražile su od 400 do 600 kuna, a za sat vremena od 800 do 1200 kuna. Dobit su dijelile pola-pola. Od 2017. do 2022. 'madamice' su zaradile 30.000 eura, navodi se u optužnici. (ds)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia