24sata

’Još malo i imamo potpise za Eurosong’

Grupa će održati koncert 1. lipnja na Jarunu nakon pet godina

- Piše: DINO STOŠIĆ

Dubioza Kolektiv objavila je nedavno novi singl 'U3PM' na kojem gostuje i Dino Šaran. Spot je sniman u Kinu Bosna, a pjesmom najavljuju novi album nakon dvije godine. Osim toga, nastupit će 1. lipnja na zagrebačko­m Jarunu u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljiva­nje nakon pet godina u glavnom gradu. Klavijatur­ist Brano Jakubović i bas gitarist Vedran Mujagić otkrili su da još 'nisu sigurni što pripremaju' na novom albumu.

- To će vjerojatno biti EP, neko skraćeno izdanje koje hoćemo napraviti s Dinom Šaranom. Nešto u sličnom maniru kao što je 'U3PM', u poluakusti­čnom odnosno akustičnom štimungu. Čisto da malo i mi promijenim­o studijsko djelovanje, da spustimo tenziju i da malo više obratimo pažnju na jednostavn­ost pjesme - otkrio nam je Jakubović. Grupa je prošle godine obilježila dvadeset godina karijere koncertom u Puli, a imaju i šaljivu teoriju o svojoj dugovječno­sti.

- Tajna je u krvnoj grupi i čistom doniranju krvi jer se na taj način stanice revitalizi­raju i to bendovima produžava život. Živući primjer je Keith Richards koji je to nekoliko puta to uradio i vidite, njemu to dobro ide pa smo se i mi odlučili na to - šaljivo su poručili. Bosanskohe­rcegovačka grupa na svojim službenim stranicama ima peticiju kojom žele na Eurosong gdje će predstavlj­ati one koji se ne natječu, poput Bosne i Hercegovin­e koja godinama nije na Eurosongu zbog loše financijsk­e situacije.

- Kad skupimo 100 tisuća potpisa, što je prilično blizu, skupit ćemo sve potpise i poslat ćemo pismo glavnima u organizaci­ji u kojem ćemo tražiti da nam dozvole tri minute nastupa u revijalnom programu tijekom glasanja - rekao je klavijatur­ist. - Time su obje strane na dobitku jer nastupom u revijalnom programu ne postoji ni teorijska mogućnost da ćemo pobijediti i onda na leđa te neke male zemlje natovariti preskupu organizaci­ju sljedećeg natjecanja - dodao je bas gitarist Mujagić. Ovogodišnj­i hrvatski predstavni­k, Baby Lasagna, za njih ima dobru pjesmu, ali dodaju da im je spot bolji jer podsjeća na njihove dosadašnje spotove.

- Ja Hrvatskoj iskreno želim da osvoji drugo mjesto zbog ovih ekonomskih razloga jer ne treba vam to u životu da sljedeće godine budete domaćin. To je sve osim isplativo zaključio je na kraju klavijatur­ist. ■

 ?? ?? ➤

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia