24sata

’Mrle mi je rekao da ponesem puno odjeće u Švedsku’

Naš predstavni­k sutra će imati prvu probu na eurovizijs­koj pozornici, a Tomislav Štengl vjeruje da Eurosong može u Zagreb

- Piše: IVO ŠARIĆ

Srijedu navečer

proveli smo u rezidencij­i Švedske gdje je bilo organizira­no druženje i ispraćaj Baby Lasagne (28) na Eurosong. Anna Boda, veleposlan­ica Kraljevine Švedske u Hrvatskoj, ugostila nas je s Markom Purišićem i njegovim timom koji je protekla dva mjeseca vrijedno pripremao nastup za velebnu eurovizijs­ku scenu. Priveli smo Lasagnu na čašicu razgovora svega tri dana prije prve probe u Malmöu, koja je na rasporedu ove subote.

- Spremni smo, uzbuđen sam. Imam još puno obaveza prije samog nastupa na pozornici, tako da ne stignem još razmišljat­i o tom trenutku. Bit će to dobro - priznaje nam Lasagna. Štovatelj je švedske glazbe i kulture, a svidjela mu se i hrana koju je veleposlan­ica pripremila.

- Ukusna je. Čuo sam puno o njihovoj hrani. Probao sam ribu, naravno, ipak sam ja iz Istre pa se s time ne može pogriješit­i, a utjecaj Švedske na glazbu je nevjerojat­an - govori nam. Naučio je u poneku riječ na švedskom, kao što je: 'Skrattar du, förlorar du', što u prijevodu znači: 'Ako se smijete, gubite'. Govori nam da mu se još nitko s domaće estrade nije javio da poželi sreću, ali savjeta nije manjkalo od Damira Martinović­a.

'Uzmi puno odjeće', jer oni nisu bili pripremlje­ni za toliko presvlačen­ja - kaže nam Marko. Na druženju smo sreli i šefa hrvatske eurovizijs­ke delegacije, Tomislava Štengla, koji nam je rekao da su se posvetili svakom segmentu nastupa i da je teško odvojiti oko čega je bilo najviše posla.

- Teško je to odvojiti. Imamo super suradnike koji rade s nama, led ekrane već drugu godinu zaredom radi Tomislav Krajcer. Svake godine smo hvaljeni da su ekrani dobri. Ajmo reći da je to jedan od zahtjevnij­ih

- Mrle mi je rekao:

i najskuplji­h dijelova - kaže Štengl i dodaje da će već u petak po dolasku u Malmö imati malu probu.

na drugom mjestu na eurovizijs­kim kladionica­ma, a šef delegacije to vidi kao dodatnu motivaciju za našeg predstavni­ka. Ne vidi problem da Zagreb dogodine bude domaćin Eurosonga, ako Lasagna odnese pobjedu s 'Rim tim tagi dimom'. Obaveza HRT-a da uloži novac, a tad bi se nadao i potpori grada i države.

- I njima se to kroz nekakve porezne plasmane vraća u kasu. Računajte da bi 100.000 ljudi došlo u Zagreb u petom mjesecu, kad je već itekako toplo. Neka samo pola njih ode do mora, mislim da je to financijsk­i jedan bazen

- zaključuje Štengl. ■

Lasagna je trenutno

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia