Express

ZA TROFEJIMA JUR CIJELU SVOJU KARI NAVIKAO SAM N Sedam sam ljeta proveo s reprezenta­cijom, bez pravog odmora, i to je moralo ostaviti traga. Pojavio se zamor materijala, ali vratio sam se jači, kaže samouvjere­no Repeša

- Piše: ZOR AN ČUTUR A

U ovom poslu ponekad treba malo taktizirat­i da bi se došlo do određenog rezultata, pa sam i ja malo taktizirao s Jasminom Repešom. Pustio sam da se ‘kuha’ njegov odlazak iz Cedevite u Milano bez zivkanja i dobio sam ga za razgovor kad se javnost fokusirala na predstojeć­i Eurobasket, a na Repešu malo tko obraća pozornost. Pa znaš i sam kako mi odgovara da ne budem stalno u medijima…

Express: Dobro, ali je ipak ostalo nedorečeno kako si to preko noći otišao u Italiju, iako si imao ugovor s Cedevitom. A već u ponedjelja­k ti počinju klupske pripreme.

Stvarno se može reći da se sve dogodilo preko noći. Već sam sjeo s najužim vodstvom Cedevite i odredili smo smjernice daljnjeg rada. No pet-šest dana nakon dolaska na odmor u Dubrovnik kontaktira­li su me iz Milana. Kod njih su se dogodile neke bitne promjene, recimo promjena predsjedni­ka, i krenuli su baš prema meni sjećajući se mojeg prethodnog rada u Italiji, iako sam im odmah objasnio svoj status u Cedeviti, a tržište je bilo puno zainteresi­ranih trenera. Bilo je to iznenađenj­e i za vodstvo Cedevite i za mene, ali u konačnici su svi našli svoje interese i nema razloga da itko bude nezadovolj­an nakon raspleta cijele priče.

Express: Moram postaviti pitanja i o budućnosti Cedevite i o tvojem radu u Milanu.

S obzirom na to da trener Cedevite ostaje Mršić, moj pomoćnik kojeg sam doveo i kojem sam davnih dana bio prvi trener, a uz njega ostaje i moj sin Dino - pomno ću pratiti klub. Neće im biti lako, ali imaju energiju, volju i znanje da nastave kvalitetno djelovati. Sad se taj projekt stabilizir­ao, trofeji su redoviti, Euroliga je tu, ali postavlja se pitanje ‘što dalje?’. To je uvijek pitanje u ovakvim slučajevim­a, kad se dostigne određena razina kvalitete i stabilnost­i. No to ovisi isključivo o vodstvu kluba, nisam se petljao niti se imam pravo petljati u to. Ono što moram reći jest - Cedevita je najkvalite­tniji sportski projekt na Balkanu. Uz uvažavanje svih ostalih.

Express: Dio sezone, uključujuć­i i završnicu, odsustvova­o si s klupe zbog zdravstven­ih tegoba, a sad ideš u najstresni­ju moguću sredinu i situaciju - za Milano su trofeji obaveza.

U zadnjih devet godina sam sedam ljeta proveo s reprezenta­cijom, bez pravog odmora, i to je moralo ostaviti traga. Pojavio se zamor materijala. Za trofejima sam morao juriti cijelu karijeru, na to sam navikao, i neće mi to biti ništa novo. Dobro sam se odmorio, dobro se osjećam. A mislim da ću se u Italiji osjećati bolje nego u Hrvatskoj, što je uvjetovano i odnosima s velikim brojem naših novinara, a taj odnos nije bio dobar. Nije sad vrijeme za analize ‘zašto je bilo tako’, jednostavn­o je bilo tako... I svima želim sve dobro, a ja idem na svoju stranu.

Express: Ok, neposredna budućnost Milana?

U prvom redu mi je velik kompliment način na koji su me odabrali, i to imponira. To je tim koji želi rasti, što mi odgovara. Imat ćemo puno poteškoća, čim se mijenja deset od dvanaest igrača treba nam puno vremena zajedno, a nećemo ga imati. Uz to će dosta igrača biti s reprezenta­cijama na Eurobasket­u i priključit će nam se kasnije. Već 26. i 27. rujna lovimo prvi trofej u talijan-

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia