Express

RIM IJERU, A TO

-

skom Superkupu, onda okviru suradnje Eurolige i NBA 1. i 4. listopada igramo s Maccabijem u New Yorku i Chicagu, a 6. listopada s Bostonom u Milanu. Znači - puno putovanja, malo treninga. Početak će biti težak, ali uopće ne sumnjam u to da će momčad biti najbolja kad bude najpotrebn­ije.

Express: Kakvim su kriterijim­a birani svi ti novi igrači za Milano? Odmah po tvom dolasku ostanak je objavio najbolji mladi košarkaš Italije Gentile, potpisali ste Simona i Lafayettea, koje znaš iz reprezenta­cije...

To je grad koji nudi puno mogućnosti, pogotovo mladim ljudima, i jedan od kriterija bio je odabir karakterni­h osoba, ozbiljnih i obiteljski­h ljudi. A u Milanu je publika po tradiciji, govorim o periodu od tridesetak godina, naslonjena na momčadi koje igraju dobru obranu i puno trče, pa ćemo težiti takvom modelu igre. S tim da su uvijek, na kraju krajeva, jedini pravi kriterij ipak samo pobjede.

Express: Moram te pitati i za prognozu Eurobasket­a...

Za nas je olakšavaju­ća okolnost to što reprezenta­cija prvu fazu igra u Zagrebu, kad god je publika bila blizu našoj selekciji, kao na primjer u Sloveniji prije dvije godine - igrali smo bolje. Cilj bi morao biti plasman na Olimpijske igre u Riju, ako se otvori nešto više - super. U natjecanje treba ući bez prevelikih očekivanja, nerealnih najava i euforije, što su za sada i izbornik Perasović i svi ostali oko reprezenta­cije mudro odradili.

Express: ‘Papirnati’ favoriti?

Francuzi sigurno žele i mogu otići do kraja - imaju sjajan roster, a završnica turnira igra se kod njih. Španjolska ima odličnu reprezenta­ciju, iako će im nedostajat­i nekoliko igrača: Navarro, Marc Gasol, Rubio... Teško je i nezahvalno prognozira­ti, jer puno reprezenta­cija ide na Eurobasket s istim ciljevima, a imaju selekcije slične kvalitete. I Grci bi mogli biti odlični, a reprezenta­cije s Balkana su uvijek ‘nagazna mina’, kao što je Srbija bila prošlog ljeta, a Hrvatska pretprošlo­g.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia