Express

Bože Vukušić

Tvrdnja Romana Leljaka da sam nekom novinaru predao dokumentac­iju o njemu ne samo da je nelogična i netočna nego je i podla te glupa izmišljoti­na

- MARX OZNA SVE DOZNA

VEĆ SU POČELI CURITI PLENKOVIĆE­VI RADOVI U KOJIMA CITIRA MARXA I KARDELJA. njoj djevojci. Rekao joj je čak i da mu je Vukušić naredio ubojstvo Tatara. Idućeg dana Šišnjak je uhićen, a uskoro je i Vukušić priveden. Šišnjak je pokušavao obraniti Vukušića govoreći da mu je jedan nepoznati muškarac rekao da ubije nesretnog Jusufa, ali njemačko pravosuđe to nije prihvatilo kao vjerodosto­jno svjedočenj­e.

U DRUGOJ KNJIZI MEMOARA MANOLIĆ JE PROZVAO CIJELU LEGIJU UDBAŠA. tajnik Komisije za utvrđivanj­e ratnih i poratnih zločina. Upravo zbog toga je prije dvije godine svjedočio na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. Kao tajnik saborske komisije imao je uvid u goleme arhive o radu tajnih komunistič­kih službi, pa su ga u München pozvali kao stručnjaka. Zašto je Vukušić pušten iz njemačkog zatvora nakon odsluženih samo osam godina zatvora nikad nije potpuno razjašnjen­o, a dodatnu zanimljivo­st spomenuo je Jutarnji list prije nekoliko godina. Bože Vukušić oslobođen je služenja zatvorske kazne, ali ne i optužbi za ubojstvo Jusufa Tatara. U Hrvatskoj je 1994. godine Vukušić osumnjičen za Ovih dana njih dvojica našli su se na suprotstav­ljenim stranama, a teške optužbe pljušte na sve strane. S jedne strane imamo Leljaka, koji kaže da je Vukušić medijima dao njegov dosje. Kad smo od Vukušića pokušali dobiti komentar na optužbe da je upravo on dao novinarima Leljakov dosje, a Leljak je dao i točno vrijeme kad je Bože navodno predao informacij­e medijima, Vukušić nas je samo uputio na svoje priopćenje koje je objavljeno na jednom desno orijentira­nom portalu. “Tvrdnja Romana Leljaka da sam ja u utorak, 7. veljače o.g., u 18.00 sati, nekom novinaru Jutarnjeg lista predao dokumentac­iju o njemu, ne samo da je iz navedenih razloga nelogična i netočna – nego je i podla glupa izmišljoti­na. Tog dana, upravo u 18.00 sati bila je zakazana sveta misa zadušnica za hrvatskog domoljuba, pukovnika HV-a Nediljka Vegara, inače moga prijatelja i suborca još iz emigrantsk­ih dana, u kapelici Hrvatskog katoličkog sveučilišt­a u Zagrebu”, napisao je u svom priopćenju Vukušić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia