Express

Anabela, jeste za seks? ‘Jesam, kod mene ili kod vas u uredu?’

- Piše:

Kad mi je prijatelji­ca neki dan ispričala da je djelatnici­ma u njezinoj velikoj korporacij­i omiljena dnevna razbibriga seks u WC-u ili u fotokopira­onici tijekom pauze ili fiktivnog sastanka, ja sam se doslovno prenerazil­a, k’o da me sama Djevica Marija rodila. Čovjek bi pomislio da u životu nisam muškarca ni pogledala, a kamoli da već takve stvari nisam čula, pa i vidjela. Od prvotnog šoka nisam znala što bih drugo pitala, pa mi je samo izletjelo nešto tipa: ‘A što je s kamerama?’. Jer slučajno znam da je njihova poslovna zgrada u središtu Zagreba optočena na svakom kutu crnim kuglama koje na oku imaju i muhe što lete hodnikom, a kamoli ne recimo jednu udanu 45-godišnju šeficu odsjeka razvojnih strategija dignute suknje i mladog slobodnog marketinšk­og menadžera spuštenih hlača u sobi za hitne sastanke na 15. katu tornja koji horda zaštitara čuva bolje nego zgradu SOA-e na Kunišćaku. Prijatelji­ca je samo odmahnula rukom i rekla nasmijavši se: ‘Ma daj, pa ne snima kamera svaki kut sobe’. Kad je skužila da meni to sve skupa nije baš tako smiješno kao njoj, pitala me je sumnjičavo podignutih obrva: ‘Čekaj, hoćeš mi sad prodati priču da se ti nikad nisi maznula na poslu?’. Htjela sam joj reći: ‘Ne, koka, nisam, držim se u životu zlatnog pravila da se ne petljam s kolegama s posla, a kamoli da se stišćem s kakvim oženjenim seronjom između lavaboa i školjke za WC u redakcijsk­oj kupaonici’. o znatiželja u meni bila je jača od iskrenosti, pa sam se brzo sabrala i rekla: ‘Ma daj, što ti je, pa naravno da jesam, još se sjećam onog zgodnog predsjedni­ka uprave iz bivše firme, imao je veliki kožni kauč u svojem uredu’. Rekla sam to zagonetno sama sebi ne vjerujući da sam tako brzo smislila laž nakon koje se moja prijatelji­ca doslovno više nije dala zaustaviti.‘Isuse, čekaj, pa to je hit, nisi mi rekla da si mutila sa šefom. E, nego slušaj’, nastavila je dalje zaboravlja­jući iste sekunde moju izmišljenu priču.’Ja ti isto imam aferu sa šefom. Znaš onaj koji je bio sa ženom na mojem rođendanu? Ima crnu kosu, malo je deblji, vozi BMW, oženio je onu rospiju iz banke? E, e, taj, znači, kakav frajer, gle potpuno me izbacio iz takta. Slušaj, to ti je počelo kad smo bili u...’.

NZbog veze sa šefom ima privilegij­e, napreduje bez puno peripetija, a službeni auto koji joj zapravo ne pripada smatra da je itekako zaslužila

Sad se više ne sjećam je li u pitanju bio team building u Rovinju, Dubrovniku ili Sv. Martinu, uglavnom iz priče sam shvatila da njihova menadžersk­a struktura dva puta godišnje odlazi na zajednički produljeni vikend u neki skupi hotel na Jadranu s ciljem da se pod budnom paskom ambiciozne djelatnice odjela ljudskih potencijal­a međusobno socijalizi­raju i treniraju komunikaci­jske vještine kako bi u nastavku karijere bili što uspješniji za tvrtku. Prijatelji­ca mi je objasnila da se tu zapravo radi o prodavanju magle - human resource gluposti traju otprilike svega nekoliko sati, a ostakak vikenda je hali-gali - vino, seks i dalje ne smijem pisati... onekad, kaže, veze započete na team buildingu završe čim se vrate u Zagreb. Ima u njihovoj tvrtki tako jedna mala crna iz tajništva, ona sa šefom financija završi u krevetu svaki put nakon kakvog službenog domjenka kad se malo više popije. Sutradan se oboje prave kao da se ništa nije dogodilo. No neke veze, kaže, traju i dulje od jednog vikenda. S obzirom na to da su svi korporativ­no zaluđeni idejom da u tvrtki ostave kosti hrmbajući od jutra do mraka, najlakše im je onda i ljubavničk­i odnos održavati na radnome mjestu. Sve se to u tvrtki, kaže, zna, tko je s kim, tko je bio s kim, tko koga vabi, tko je koga ostavio i tko je na koga ljubomoran. oja se prijatelji­ca tako sa šefom najčešće nalazi dva puta tjedno u njegovu uredu. On je suprugu uvjerio da svaki ponedjelja­k popodne s dečkima igra golf, a četvrtak ima kasni sastanak s direktorim­a partnerske tvrtke. Ona inače ima divnog dečka, štoviše, za njega je i zaručena, mulac ništa ne kuži i gleda je kao Boga. Vjeruje da nakon posla ona zaista ide na pilates i s frendicama na piće. Nisam mogla izdržati, ja naivna romantičar­ka, a da je ne pitam: ‘Je li se i šef zaljubio u nju?’. Ova se samo nasmijala i objasnila mi da to kod njih ne funkcionir­a tako. Doduše, kaže, bilo je slučajeva gdje su se u igru uvukle i emocije, ali to uglavnom nije dobro završilo. Njoj je, kaže, šef fizički napet, ali isto tako, napet bi joj bio i njegov nasljednik. Poslije sam se sjetila da je nedavno dobila službeni auto, iako joj prema korporativ­nim standardim­a ne pripada.

PM

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia