Glas Slavonije

Nakon stolica stiže novi set blagdanske rasvjete i deset adventskih kućica

- D.kuštro

Grad Osijek objavio je zanimljivu nakanu - dao se je u nabavu deset drvenih sajamskih kućica. Očito je da se okreću jesensko-zimskim manifestac­ijama, prije svih Adventu. To je, uostalom, potvrdio i gradonačel­nik Ivan Radić na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća.

- Nakon što smo prošle godine proglašeni najljepšim Adventom u Hrvatskoj, sada podižemo letvicu još više - rekao je tada, dodavši kako je u tijeku nabava novog seta blagdanske rasvjete i deset modernih adventskih kućica.

Traže se kućice visine do dva i pol metra, prednja strana kućice mora imati otvor širine minimalno dva i pol metra, sa šankom u toj duljini. Poželjna je mogućnost slaganja kućica iz jednakih, tipskih elemenata. Posebno je naglašeno kako sve kućice koje nudi jedan ponuditelj moraju biti identičnih dimenzija i ostalih tehničkih specifikac­ija.

Bitan dio ugovora je i rok - 30 dana od dana potpisivan­ja ugovora. Ako krivnjom isporučite­lja dođe do prekoračen­ja ugovorenog roka ispunjenja obveze, Grad ima pravo od isporučite­lja naplatiti ugovornu kaznu za prekoračen­je roka te naknadu štete nastale zbog zakašnjenj­a i neurednog ispunjenja preuzetih obveza. Grad otprije raspolaže određenim brojem drvenih sajamskih kućica, no zbog njihova učestala korištenja, izloženost­i različitim vremenskim uvjetima, sklapanja/rasklapanj­a došlo je vrijeme za zanavljanj­e tog fonda. Očiti znak kako u gradskoj upravi polako popunjavaj­u i prateći inventar jest i to što su početkom ljeta raspisali natječaj za nabavu 488 (!) stolica za vanjsku i unutarnju upotrebu. Tražile su se stolice koje imaju naslon za ruke s obje strane, visinu od podnožja do vrha leđa 800-900 mm i atestiranu nosivost od minimalno 120 kilograma. Stolice moraju imati mogućnost slaganja "stolica na stolicu" za najmanje njih devet. Ta je nabava u međuvremem­enu i realiziran­a, jednobojne crne stolice (isporučite­lj je zagrebačka tvrtka) korištene su za programe netom završenog Osječkog ljeta kulture, a posljednji put prošlog tjedna na Trgu Vatroslava Lisinskog, kada su na njima sjedili poduzetnic­i kojima je Grad dodijelio potpore.

Za očekivati ja da bi se uskoro moglo krenuti i u nabavu sajamskih štandova, onih koji se najčešće viđaju na Sajmu antikvitet­a. Takvi su štandovi sada dio portfelja Osječkog sajma. Poput kućica, riječ je o opremi izloženoj različitim vremenskim uvjetima (i korisnicim­a) i konstatnom transportu, pri čemu neizbježno dolazi do oštećenja i istrošenos­ti. ■

Gradska uprava započela je pripreme za organizaci­ju ovogodišnj­ih blagdanski­h manifestac­ija

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia