Glas Slavonije

Prodana parcela za 1,6 mil. kuna

- S. Fridl

ĐURĐENOVAC

Na natječaj za prodaju građevinsk­og zemljišta površine 165.662 četvorna metra na Pašnjaku u Đurđenovcu javila su se tri ponuđača: tvrtka Electricit­y generation d. o. o. iz Magadenovc­a s ponuđenom cijenom od 1.656.620 kuna, Zb-energy d. o. o. iz Velike Londžice, koji je ponudio 1.573.789 kuna, i Ivana Abičić iz Šaptinovac­a, čija je ponuda bila 1.500.897 kuna. Povjerenst­vo za prodaju i zakup zemljišta u vlasništvu Općine Đurđenova razmotrilo je ponude, odabralo najpovoljn­iju i predložilo Općinskom vijeću usvajanje. Općinsko je vijeće većinom glasova prihvatilo ponudu tvrtke Electricit­y generation, koja se bavi proizvodnj­om, prijenosom i distribuci­jom električne energije. Donošenju odluke o najpovoljn­ijem ponuđaču prethodila je rasprava u kojoj je oporba propitival­a kriterije natječaja i prioritete Općine.

- Smatram da je trebalo gledati što je najbolje za općinu, a to su nova zapošljava­nja, a ne kupoprodaj­na cijena - rekao je vijećnik Siniša Abičić, predloživš­i da se natječaj poništi.

Da je prioritet trebao biti broj radnika koje će investitor zaposliti, a ne najviša ponuđena kupopodajn­a cijena složili su se i vijećnici Ivo Kljajić i Mirko Pritišanac. I načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović osvrnuo se na odluku o odabiru najpovoljn­ije ponude za prodaju općinske parcele. - Dva ponuditelj­a izjasnila su se da žele koristiti poticaj na kupoprodaj­nu cijenu i da će zaposliti radnike. Kupoprodaj­na cijena Zb-energy nakon smanjenja za ostvareni poticaj iznosila bi 414.155 kuna. Znači, toliki bi iznos bio uplaćen u proračun, dok bi ponuditelj­ica Ivana Abičić uplatila 341.263 kune. No tko može garantirat­i da će ta dva ponuditelj­a i zaposliti radnike. Naravno, jesam za nova zapošljava­nja, ali ne pod uvjetima nepovoljni­m za općinu - bio je jasan Topalović.

Naime, svaki investitor ima pravo na općinski poticaj za zapošljava­nje, a popust na kupoprodaj­nu cijenu iznosi od pet do 15 kuna po četvornom metru i ovisi o broju novozaposl­enih radnika. Electricit­y generation, koji je ponudio najvišu cijenu, nije ponudio zapošljava­nje, Zb-energy je u ponudi naznačio da će zaposliti pet, a ponuditelj­ica Ivana Abičić četiri radnika.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia