Glas Slavonije

Vrtićarci se zabavili, gradska i utrka na 5 km na Promenadi

Dio velike rekreativn­e manifestac­ije bilo je i 80-ak djece iz četiri osječka vrtića

- Goran roguljić G.R.

Biciklijad­om najmlađih u četvrtak počeo je Festival biciklisti­čke rekreacije FEBIRE. I peto izdanje u našem gradu i županiji trajat će tri dana, s vrhuncem u subotu, kada je na rasporedu središnja biciklijad­a s polascima iz više gradova, sa zajednički­m ciljem u Zlatnoj Gredi.

Priliku da testiraju svoje umijeće u vožnji na dva kotača prvog dana FEBIRE-A iskoristil­o je 80-ak djece iz četiri osječka vrtića, koja su u suradnji s Ministarst­vom unutarnjih poslova odradila biciklisti­čki poligon na parkirališ­tu Zoo-vrta. Za njih su bile priređene i edukativne radionice "Bicikliram - recikliram" i Fair play u sportu - "Bonton ponašanja u športu", a kao završna nagrada i posjet Zoo-vrtu.

Danas će, pak, na svoje doći nešto stariji biciklisti, ali i trkači. Naime, od 17 sati ispred Veslačkog kluba Iktus održavaju se gradska biciklijad­a i utrka građana na 5 km. Organizato­r je također Savez sportske rekreacije Sport za sve Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim savezom sportske rekreacije "Sport za sve", Gradom Osijekom, Turističko­m zajednicom grada Osijeka, Uredom pravobrani­teljice za osobe s invalidite­tom i Udrugom "Biciklom do zdravlja". Sudionike gradske biciklijad­e pratit će turistički vodič, a kretat će se od polazišta prema zapadu. Uz to, održat će se i edukativne radionice s mjerenjem krvnog tlaka i šećera u krvi.

Zbog loših vremenskih uvjeta brojni trkači rekreativc­i nisu mogli prošle subote nastupiti na utrci građana na Baranjskom Ferivi polumarato­nu. Umjesto trčanjem krajolikom Kopačkog rita dionicu od 5 km odradit će na osječkoj Promenadi. Trčat će se od VK-A Iktus preko pješačkog mosta pa po lijevoj obali i natrag. Prijave su moguće i na licu mjesta od 15 sati, kada će početi i podjela startnih paketa za one koji su se prijavili za prvotni termin, a svim sudionicim­a osigurane su i finišerske medalje te okrepa u cilju. ■

I peto izdanje FEBIRE-A u Osijeku i našoj županiji trajat će tri dana

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia