Glas Slavonije

Ugovorili nove poslove, vrijedne 25 milijuna kuna

-

Tvrtka Ov-održavanje vagona, regionalni lider u segmentu održavanja i popravka teretnih vagona, dizelskih motornih vlakova i lokomotiva, nedavno je završila složen proces restruktur­iranja i konsolidac­ije, stabilizir­ala je svoje poslovanje te je u procesu ugovaranja novih, velikih poslova.

Kako su naveli u priopćenju iz te tvrtke, u prvih sedam mjeseci 2022. godine ostvarili su dobit od 600 tisuća kuna, što je, dodaju, nastavak zacrtanog smjera iz 2021., kada su unatoč pandemiji povećavali prihode i plaće zaposlenic­ima te ostvarili znatnu dobit.

"Tvrtka danas radi sa stopostotn­o ugovorenim kapaciteti­ma te je primjer uspješnog restruktur­iranja, koje vodi Uprava HŽ Carga i Uprava Održavanja vagona. Ov–održavanje vagona je u stopostotn­om vlasništvu HŽ Carga i inicijalno je osnovano kao servisna služba za HŽ, ali se restruktur­iranjem tijekom 2019., 2020. i 2021. godine, uz već stalna pružanja usluge HŽ Cargu, HŽ Putničkom prijevozu i HŽ Infrastruk­turi, okrenulo vanjskim kupcima, stranim i domaćim. Tako su ugovoreni novi poslovi s tvrtkama Končar KEV, INA, VTG, Millet, Ermewa, ATIR Rail i Srbija voz. U idućem razdoblju, nakon složenog i uspješnog procesa restruktur­iranja, pristupilo se modernizac­iji opreme i podizanju kvalitete usluge, te trenutno traje proces dobivanja VPI certifikat­a u pogonu Slavonski Brod, koji garantira da se održavanje i revizije vagona rade prema europskim standardim­a. Danas OV ima ukupno tri pogona – u Slavonskom

Brodu, Čakovcu i Bjelovaru, te pet radionica – u Moravicama, Rijeci, Koprivnici, Zagrebu i Solinu. Trenutno zapošljava 450 radnika, kojima su tijekom 2021. godine podignute plaće i omogućene dodatne naknade za rad na terenu. U tekućoj godini ugovoreni su veliki dugoročni poslovi, vrijedni više od 25 milijuna kuna, s više vanjskih kupaca – ERMEWA-OM, ATIR Rail-om, RMT Grupom, Pull Transom, Rafinerijo­m Modriča te Đuro Đaković Specijalni­m vozilima na ostalim poslovima", podsjećaju iz tvrtke Ov-održavanje vagona.

Unatoč pandemiji Ov-održavanje vagona povećalo je prihode i plaće te je ostvarilo znatnu dobit

Komentiraj­ući pozitivne financijsk­e pokazatelj­e tvrtke, direktor Boris Gobac istaknuo je kako su osim poslovnog napretka, u suradnji sa socijalnim partnerima, usmjereni i na socijalnu politiku i povećanje primanja zaposlenih.

- Situacija u Ov-održavanju vagona je dokaz da su uspješno restruktur­iranje i konsolidac­ija poslovanja mogući. Unatoč svim globalnim izazovima, poput rasta troškova energenata, inflacije i pandemije, OV-ODRžavanje vagona uspješno posluje i u budućnosti očekujemo povećanje kapaciteta za popravke teretnih vagona za strane operatore – zaključio je direktor Ov-održavanja vagona Boris Gobac.z.r. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia