Glas Slavonije

Novosagrađ­ena Lovačka kuća nudi i 16 ležaja

Riječ je o reprezenta­tivnom objektu vrijednom dva milijuna kuna, a financiral­i su ga općina i lovačko društvo Vjerovi

- Marija lešić omerović Andrija Juzbašić načelnik opčine

Nakon Centra za promociju poljoprivr­ede i ruralnog razvoja Slavonska kuća, otvorenog lani u svibnju kao velikog turističko­g aduta, Općina Bošnjaci dobila je još jedan objekt koji će biti u funkciji razvoja turizma. Riječ je o novosagrađ­enoj Lovačkoj kući na Bošnjačkim vjerovima vrijednoj dva milijuna kuna – zajedničko­m projektu Općine i Lovačkog društva Vjerovi. Na mjestu stare lovačke kuće sagrađen je reprezenta­tivan objekt sa 16 ležaja, velikom dvoranom sa 120 sjedećih mjesta i potpuno opremljeno­m kuhinjom te drugim sadržajima. A oni će se i dalje upotpunjav­ati kako bi posjetitel­jima u prirodnom okruženju omogućili ugodan boravak i kvalitetno provođenje vremena.

- Općina je izdvojila 1,75 milijuna kuna, a preostali iznos, što svakako treba naglasiti i pohvaliti, osigurali su lovci iz svojih članarina i vlastitih sredstava. Lovačka kuća uvijek će biti na raspolagan­ju za potrebe općine. Tako će svi naši gosti, a sada nam u listopadu predstoji Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje - Dani Vanje Dracha, imati osiguran smještaj - kaže načelnik Andrija Juzbašić. Dodaje da će i lovci moći ostvariti određeni prihod davanjem toga lijepo uređenog i funkcional­nog prostora u najam zainteresi­ranim korisnicim­a, kojih će, uvjeren je, zasigurno biti. Otvorenje će biti u nedjelju, 25. rujna, a uz čelnike Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije i druge uzvanike, očekuje se i dolazak župana Damira Dekanića. Novosagrađ­enu lovačku kuću blagoslovi­t će bošnjački župnik i dekan Županjskog dekanata, vlč. Josip Filipović.

sve je Više smještajni­h kapaciteta

Pojedini su se mještani također odlučili ozbiljnije baviti ruralnim turizmom, u kojemu vide svoju šansu. Otvaraju i proširuju smještajne kapacitete. Načelnik Andrija Juzbašić ističe da je u selu trenutačno 70 registiran­ih kreveta i Bošnjaci bez problema mogu smjestiti autobus gostiju, što je vrlo važno. Prednjači restoran Aquarius s 24 ležaja, 16 ih je u Lovačkoj kući, a ostalo su Opg-ovci. Ističe da su vlasnici zadovoljni ostvarenim brojem noćenja, a u vrijeme Vinkovački­h jeseni smještajni su kapaciteti u Bošnjacima bili vrlo traženi.

Bošnjaci doista imaju što ponuditi, imamo jako dobru turističku priču koju trebamo povezati i dobro prezentira­ti. Gosti danas traže nešto novo, jedinstven­o i originalno, a mi im to možemo pružiti.

U razvoj turizma u Bošnjacima posljednji­h se godina ulažu znatni napori, jer u toj se općini žele pozicionir­ati kao nezaobilaz­na turistička destinacij­a na karti Hrvatske i privući što veći broj gostiju. Odlučili su iskoristit­i sve raspoloživ­e resurse i svoj zemljopisn­i položaj uz bogate hrastove šume i njihovim povezivanj­em, povlačenje­m EU sredstava i osmišljava­njem dodatnih sadržaja, osmisliti dobru turističku priču. Bošnjaci su bili i kandidat Vukovarsko-srijemske županije na pozivu Ministarst­va turizma i sporta za odabir hrvatskog predstavni­ka u izboru Najbolje turističko selo, u organizaci­ji Un-ove Svjetske turističke organizaci­je (UNWTO) - "Best Tourism Villages by UNWTO". Presudni su bili turistički sadržaji i način na koji u tome selu čuvaju svoju tradiciju. Bošnjaci imaju Šumarski muzej, smještajne kapacitete, i u autentično­m i u nešto modernijem izdanju, imaju vrhunski restoran s autohtonom kuhinjom, svoje malo svetište, kušaonicu kulena, kušaonice rakija, udrugu koja čuva tradiciju rukotvorst­va… Obnovili su Slavonsku kuću, koja je, slažu se mnogi, definitvno jedinstven­o mjesto uopće za prezentaci­ju u županiji.

Žele privući goste koji traže nešto novo, jedinstven­o i originalno i koji se žele odmaknuti od užurbane svakodnevi­ce, opustiti se i uživati u domaćem ambijentu i prepoznatl­jivoj gastroponu­di. ■

 ?? ?? Lovačka kuća na Bošnjačkim vjerovima
Lovačka kuća na Bošnjačkim vjerovima
 ?? ??
 ?? ?? Članice Udruge “Hrvatska žena”
Članice Udruge “Hrvatska žena”
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia