Glas Slavonije

PORAZ ODBOJKAŠIC­A NA OTVARANJU EP-A

- N.B.

Odigrana je prva od točno 100 utakmica, koliko ih je ukupno na programu 19. Svjetskog prvenstva za odbojkašic­e, koje do 15. listopada zajedno ugošćuju Nizozemska i Poljska. Čast da otvore smotru u Arnhemu imale su odbojkašic­e Hrvatske, koje su na premijeri upisale poraz od Poljakinja. Zasluženo, ali mogao se izbjeći uz više koncentrac­ije i manje oscilacija.

Prvi set djelovali smo dosta uspavano i rastrzano, očito je pritisak koji uglavnom nosi prva utakmica malo djelovao na izabranice Ferhata Akbasa. Poljakinje su bez većih problema došle do početne prednosti, ali znali smo da možemo od naših odbojkašic­a očekivati bolje izdanje u nastavku. To se brzo ostvarilo, dominaciju na mreži preuzela je srednja blokerica Šamadan, Mlinar je dobro djelovala iz drugog plana, djelovali smo homogenije i opasnije, iako na svojoj razini nije bila kapetanica Fabris. I bez njezina doprinosa poravnanje je bilo neizbježno. U trećem setu propustili smo veliku prigodu. Nakon suparničko­g vodstva 2:5, uslijedio je hrvatski “blitzkrieg” i stvorila se prednost koja je djelovala kao sigurna zaliha (16:8). Nismo je sačuvali, a u četvrtom setu Hrvatice su potpuno demoralizi­rane i bilo je jasno da ćemo u Gdanjsk otići s porazom. Tamo ćemo odraditi preostale dvoboje B-skupine, a sljedeća utakmica je 27. rujna protiv Dominikans­ke Republike. ■

ARNHEM - Stadio Gelredome. Gledatelja: 2000. Suci: Collados (Francuska) i Myoi (Japan).

HRVATSKA: Šamadan 13, Mlinar ¸6, Miloš 11, Deak 4, Butigan 9, Fabris 9, Štimac (L), Grbavica, Strunjak, Perić, Karatović, Dumančić, Marković, Tomić.

POLJSKA: Stysiak 15, Rozanski 16, Korneluk 14, Witkowska 12, Gorecka 6, Galkowska 4, Wolosz 1, Wenerska 1, Stenzel (L), Algierska-szczepania­k, Fedusio, Szczyglows­ka, Szlagowska 1.

REZULTAT PO SETOVIMA: 19:25, 25:21, 23:25, 15:25

POLJSKA

3

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia