Glas Slavonije

Zovko iz uprave Plinacroa - u Inu

- H/I.B.

Vlada je na telefonsko­j sjednici donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Ine da za člana Uprave, do imenovanja članova uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, imenuje Marina Zovka, ekonomista s višegodišn­jim iskustvom u upravljanj­u, koji je trenutačno član Uprave Plinacroa. Konzultira­no je i Povjerenst­vo za odlučivanj­e o sukobu interesa koje je, sukladno Zakonu o sprječavan­ju sukoba interesa, dalo suglasnost.

Nakon sastanka parlamenta­rne većine predsjedni­k Kluba HDZ-A Branko Bačić rekao je da će u srijedu biti razriješen­a dosadašnja tri i imenovana tri nova člana Uprave Ine koji su dobili potporu, kao i da su se suglasili da je potrebno provesti raspravu o promjeni modela upravljanj­a. Kaže kako će nove članove Uprave imenovati Nadzorni odbor tvrtke te da razriješen­i članovi Uprave Ine, prema Vladinom prijedlogu, neće imati pravo na otpremnine. Dodaje kako Nadzorni odbor ima zakonsku mogućnost za to.

Bačić je rekao i da će o eventualno­j kaznenoj odgovornos­ti odlučiti pravosudna tijela. Na upit je odgovorio kako nije dobro da su određene razine upravljanj­a u Ini izvan nadležnost­i samog upravljačk­og vrha tvrtke. "Sada se pokazalo da su naše primjedbe apsolutno opravdane i da je došlo vrijeme da se izmijeni način upravljanj­a Inom, da se uspostavi onaj koji će biti primjeren takvom trgovačkom društvu, gdje neovisno o udjelu vlasništva mora imati 'uzde' upravljanj­a potpuno u svojim rukama, ne da se to premošćuje nižim razinama koje postavlja većinski, ili bar malo većinski vlasnik", kaže Bačić. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia