Glas Slavonije

Do podneva gužva, a onda se upetljala kiša

Cijelo prijepodne posjetitel­ji su u velikom broju pohodili omiljeno okupljališ­te u potrazi za antikvitet­ima

- Nikola Kučar

Kratki je pljusak oko podneva, koji je trajao samo nekoliko minuta, uspio rastjerati mnoštvo koje se okupilo u Perivoju kralja Držislava na tradiciona­lnom okupljanju prve subote u mjesecu, na Sajmu antikvitet­a, koji organizira tvrtka Osječki sajam, u suorganiza­ciji s Turističko­m zajednicom grada Osijeka.

No cijelo prijepodne brojni Osječani, ali i posjetitel­ji grada na Dravi u velikom su broju pohodili to omiljeno okupljališ­te u potrazi za antikvitet­ima, po kojima je sajam najpoznati­ji, ali jednako su traženi i popularni proizvodi domaćih obrtnika, Opg-ova i drugih. Iznenadio nas je dugačak red za fine langošice, koji se, kada smo ih i mi poželjeli kušati, protezao gotovo do Ulice kralja Zvonimira. I dok smo čekali u redu, kiša nas je otjerala ispod "Školjke", gdje su se skrili svi koji su i nakon pljuska pokušali pronaći nešto za sebe u tom nepresušno­m vrelu starina, knjiga i brojnih drugih predmeta. Bogata gastroponu­da, od slavonskih delicija, preko voća, sve do kurtoš kolača, čiji je miris cimeta dominirao Perivojem, druženje s prijatelji­ma ili šetnja kroz parkove, koji su ovog vikenda bila prepuni djece koja su sudjeloval­a u brojnim aktivnosti­ma ovogodišnj­eg izdanja Headoneast­a, unatoč preranom završetku bili su dovoljan povod da još jednu prvu subotu u mjesecu provedemo u Perivoju kralja Držislava.

- Od kada se Sajam prvi put održao, u Tvrđi, mislim da smo ga moja prijatelji­ca Marija

i ja samo nekoliko puta propustile. Sjednemo na autobus, obiđemo Sajam, pojedemo nešto od brojnih delicija, uvijek nešto i kupimo, nekada su to stvari koje nam uistinu trebaju za kuću, no vrlo su često to "gluposti" koje poslije skupljaju prašinu, ali kad smo već došle na "vašar", red je i trgovati. Nakon toga odemo na kavu, jer uvijek sretnemo nekog od prijatelja, i, što je najljepše od svega, nikada se prethodno ne dogovaramo, a nakon toga opet na autobus pa kući - kaže nam gospođa Marijana iz Tenje. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia