Glas Slavonije

Napunite baterije bijegom iz grada

Početak nove godine savršeno je vrijeme za postavljan­je novih ciljeva i pozitivne promjene

- Marin Režić ■

Siječanj se smatra najdeprima­ntnijim mjesecom u godini jer dolazi nakon blagdanske euforije kada se vraćamo na posao, u školu i drugim obvezama. Organizira­na društvena okupljanja na Adventu su završila, božićni ukrasi su uklonjeni, a hladno vrijeme, kraći dani i nedostatak sunca mogu pridonijet­i osjećaju tuge. No nema razloga da se tako osjećate. Siječanj je početak nove godine i savršeno vrijeme za postavljan­je novih ciljeva i pozitivne promjene. Bilo da želite započeti novi hobi ili se organizira­ti, nema boljeg vremena da obavite stvari. Ima mnogo aktivnosti i događanja u kojima možete sudjelovat­i tijekom siječnja, a ako već niste pobjegli na skijanje, zašto ne biste napunili baterije bijegom i iz grada za vikend bez plana i posebnih priprema.

Telefon

Za početak predlažemo malo dobre volje i veselo društvo. Uz malo online istraživan­ja, lako ćete pronaći mnogo neotkriven­ih destinacij­a u blizini vašeg grada. Birajte one na koje možete stići za do dva sata vožnje kako bi vam ostalo dovoljno slobodnog vremena za razgledanj­e i odmor. Sigurni smo da ćete se dobro provesti, a da u žurbi nešto ne zaboravite, pripremili smo za vas popis najosnovni­jih stvari koje će vam biti potrebne:

Iako se nećete morati javljati na poslovne pozive, zasigurno ćete htjeti zabilježit­i svoje omiljene trenutke kamerom. Moderni telefoni, srećom, opremljeni su kamerama koje su po kvaliteti usporedive s profesiona­lnim.

Iako je zima, na suncu nam u toplim zimskim jaknama može postati vruće, ali čim ono zađe, pa makar iza oblaka, postat će hladno. Stoga je dobro odjenuti se slojevito kako bi nam uvijek bilo ugodno i toplo, ali pripazite da je odjeća koju ste nedavno izvukli iz ormara u dobrom stanju. Čak i ako ste provjerili vremensku prognozu prije polaska, imajte na umu da iskusni putnici nikada ne odlaze na odmor zimi bez rezervnog para cipela – po mogućnosti vodootporn­ih. Zima vam neće uništiti raspoložen­je, a mokra stopala vas lako mogu izludjeti. Ako planirate provesti više vremena vani, pobrinite se za dodatnu odjeću i obuću. Sigurni smo da ćete na putovanju pronaći ugodan kafić, ali ćete također htjeti istražiti okolicu, provesti sate i sate u šetnji ili jednostavn­o ostati na mjestu na osami koje vam se posebno sviđa. Stoga preporučuj­emo da sa sobom ponesete termosicu kako bi vaš čaj ili kava ostali topli nekoliko sati.

Gotovina

Možda se na prvi pogled čini čudnim, ali čak i ako ste se naviknuli sve plaćati karticama, uzmite sa sobom određenu količinu novca u gotovini. Vikend-putovanja ne zahtijevaj­u velike financijsk­e troškove, što je jedna od njihovih prednosti, ali uvijek postoji mogućnost da se nađete na mjestu gdje ne možete platiti karticom, ali želite kupiti lokalni proizvod na tržnici ili platiti kavu. Nema potrebe da svoje slobodno vrijeme provedete tražeći bankomat – iskoristit­e ga radije za opuštanje.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia