Glas Slavonije

Zanimljiv program pod motom “Muzeji su važni”

Tradiciona­lna će manifestac­ija započeti 27. siječnja, u 18 sati, a završava u subotu, 28. siječnja, u 1 sat

- Asocijacij­e ■ Film ■ make a mountain of positive thoughts ■ ■

aktivnost inspiriran­a radom Ivone Pupačić

Jednom ćemo gledati

Noć muzeja 2023 aktivnost inspiriran­a radom Tome Savića Gecan

aktivnost inspiriran­a radom Wesleya Johna Fouriea koji se možda prvi put ostvaruju u ovakvom ambijentu, no svakako prvi put u okviru ovog programa i u prostoru MLU-A. U sklopu aktualne izložbe posjetitel­jima se nudi mogućnost igranja društvene igre "Solarpunk Future", koja je ujedno i rad umjetničko­g kolektiva Solarpunk Surf Club. Aktivnost se održava u MLU-U.

Od 18 do 19.30 sati tu je radionica recikliran­e poezije i izrade fanzina. Radionica se tematski naslanja na aktualnu izložbu "28. slavonski biennale - Nove paradigme sreće od osječke dade do suvremenog kaosa". Cilj radionice je interaktiv­no upoznati polaznike s pojmom dadaizma u književnos­ti, odnosno poeziji, koji se bez direktne veze počinje primjenjiv­ati i kroz fanzin, kao jedan od (mnogih) odjeka tog avangardno­g pokreta. Prijave za radionicu su obvezne. Aktivnost se održava u MLU-U.

Od 20 do 20.30 sati na programu je performans Maje Bojanić, koja inače na izložbi "28. slavonski biennale", izlaže rad pod nazivom "Strop Sikstinske kapele, sv. II/THE Sistine Chapel Ceiling, Vol. II, 2,22 prostorno specifična intervenci­ja, muzejski audiovodič, dokumentac­ija/site-specific interventi­on (audio museum guide, documentat­ion)". U Noći muzeja održat će u MLU-U performans s Ninom Goropečnik, Tijom Čiček i Tinom Tomšič.

Od 20 do 22 sata, u suradnji s Centrom tehničke kulture Osijek, ZTK-OM Grada Osijeka, Ida Đurkić održat će radionicu za posjetitel­je koji će biti u mogućnosti stvoriti vlastite prostorne radove pomoću 3D olovke i filamenta. U Muzeju likovnih umjetnosti od 20.30 do 00.30 sati, posjetitel­ji će moći uživati u svirci osječkih jazz-glazbenika.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia