Glas Slavonije

Paljba u prvom, a prava drama u drugom dijelu

Osječani nisu pobijedili favorita, ali su sačuvali neosvojivo­st Zrinjevca ove sezone u prvenstvu

- Dalibor Keler ■

Još jednu uzbudljivu utakmicu odigrali su osječki malonogome­taši. Već su nas navikli na trilere u Zrinjevcu, a ovaj put uspjeli su zaustaviti aktualnog prvaka i lidera na tablici Supersport Prve HMNL Novo vrijeme. Istina, nisu Osječani uspjeli doći do pobjede, nego su ostvarili prvi ovosezonsk­i remi, ali su i na taj način sačuvali neosvojivo­st Zrinjevca u prvenstven­im susretima ove sezone.

Osijek je taj bod osvojio zahvaljuju­ći velikoj borbenosti, ali i mirnoći u samoj završnici susreta kada je trebalo loviti minimalni rezultatsk­i zaostatak. U prvih 20 minuta postignuto je čak osam pogodaka, čime su suparnici opravdali epitet dvije najefikasn­ije momčadi lige. Upravo za tim prvim dijelom susreta osječka momčad može žaliti. Napadački je odigrala odlično, no na odmor nije otišla s prednošću, jer je gostima poklanjala previše toga, a oni su sve te nesavršeno­sti kažnjavali bez pardona. Osijek je imao previše neforsiran­ih tehničkih pogrešaka iz kojih su se rađale precizno odigrane i završavane kontre. Možda je i Jamičić na vratima Osijeka mogao spriječiti poneki od ta četiri pogotka.

- Žao mi je zbog tog prvog poluvremen­a, jer igrali smo dobro, ali smo previše toga poklonili Makaranima. Tako jaka momčad kakva je Novo vrijeme zna iskoristit­i sve što joj se besplatno ponudi. U nastavku smo malo pali u tempu, ali na kraju smo uspjeli osvojiti bod, čime možemo biti zadovoljni - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogome­taša.

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 350. Suci: Mislav Đeko i Boris Stanić - po 5,5 (oba Zagreb). Strijelci: 0:1 Jelavić (3), 1:1 Pandurević (6), 2:1 ag-sesar (7), 2:2 Suton (8), 3:2 Damjanović (13), 3:3 Barbarić (15), 3:4 Jelavić (18), 4:4 Lima (19), 4:5 Suton (23), 5:5 Šalaj (39). Žuti karton: Gašpar (Novo vrijeme). OSIJEK: Jamičić 6,5, Pandurević 6, Gelo 6, Lima 7, Damjanović 7, Blagojević, Popović 7, Šalaj 7, Bogati, Čavar 6,5, Sinicin, Šerić, Pranjić 6, Kotris.

NOVO VRIJEME: Bašković 6, Jelavić 7,5, Sesar 6, Suton 7, Gašpar 6,5, Herceg, Vuković 6, Kazazić 6, Lasić 6, Musinov 6, Barbarić.

IGRAČ UTAKMICE: TONI JELAVIĆ (NOVO VRIJEME) U prvom dijelu pogodci su padali u serijama, momčadi su se izmjenjiva­le u vodstvu, a još je bilo i dosta promašenih prilika. Igralo se otvorenog garda u čemu je publika, za razliku od trenera, mogla uživati. Nastavak susreta bio je daleko mirniji što se uzbuđenja tiče, a gosti su svoj winner propustili devet minuta prije kraja, kada je kod njihovog vodstva 5:4 Marin Musinov umjesto praznih vrata s četiri metra uzdrmao gredu. Osijek je do izjednačen­ja došao u sam smiraj susreta. U 39. minuti, u trenucima kada su Osječani igrali s "letećim vratarom", naime, Šalaj je iskoristio proigravan­je Lime i pogodio za 5:5. Osijek je prilično napredovao u igri s igračem više, a taj rizik ovaj put mu se isplatio.

- Dosta radimo na tom segmentu igre, jer on je koristan kada se lovi rezultat. Odigrali smo vrlo dobro s "letećim vratarom", pas nam je bio brz, a bili smo i strpljivi u izgradnji tog napada, koji smo na koncu okrunili pogotkom za izjednačen­je - zaključio je Voldin.

Gosti se nisu mirili s remijem, pa su i oni u preostaloj minuti pokušali s "letećim vratarom", ali nisu to odigrali dobro pa je jedan, možda i vrlo vrijedan bod, ostao u Osijeku.

OSIJEK NOVO VRIJEME

5(4) 5 (4)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia