Glas Slavonije

Novi vikend, stari običaji, ceste su opet prepune pijanih vozača

- S.lacić ■

U Osječko-baranjskoj županiji, u petak i za vikend, policajci su evidentira­li 177 prometnih prekršaja. Na pijanu vožnju odnosilo se 25 prekršaja, 72 na prebrzu vožnju, 23 nekorišten­je sigurnosno­g pojasa, 12 na nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, jedno upravljanj­e vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri upravljanj­a neregistri­ranim vozilom, jedno odbijanje ispitivanj­a na prisutnost droga u organizmu vozača i 38 ostalih prekršaja.

Od 25 pijanih vozača, njih 20 ih je upravljalo automobilo­m, dva vozača električni­m romobilom, dva biciklom i jedan vozač teretnim vozilom. Jedan uporni prometni prekršitel­j završio je odmah u zatvoru. Prometni su policajci u petak, oko 14 sati, u Bizovcu zaustavili automobil kojim je upravljao 62-godišnjak iz Čepinskih Martinaca, koji nema položen vozački ispit, a prometna dozvola vozila istekla za više od 15 dana. Isti je vozač unazad tri godine dva puta pravomoćno osuđen za upravljanj­e motornim vozilom bez dozvole. Privremeno mu je oduzeto vozilo, doveden je na Općinski sud koji mu je produžio zadržavanj­e na 15 dana te je sproveden u zatvor. Prijeti mu plaćanje novčana kazne do 2910 eura, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanj­a motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci (koja se aktivira kada, i ako, položi vozački ispit) i šest kaznenih bodova. U nedjelju, u 3 sata, u Zmajevcu se dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lakše ozljede. Nesreću je izazvao 36-godišnji vozač automobila iz Suze, koji je zbog neprilagođ­ene brzine kretanja sletio s ceste, a tijekom vožnje nije bio vezan i imao je 1,69 promila alkohola u krvi. Njega čeka maksimalna novčana kazna u iznosu do 3170 eura, zabrana upravljanj­a motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova. Najveća koncentrac­ija alkohola od 1,64 promila izmjerena je 24-godišnjem vozaču automobila iz Antunovca koji je zaustavlje­n u nedjelju, u 3.25 sati, u Ulici kneza Trpimira, u Osijeku. Ovog vozača očekuje maksimalna novčana kazna u iznosu do 2650 eura, zabrana upravljanj­a motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

U Požeško-slavonskoj županiji, tijekom vikenda policajci su utvrdili 73 prekršaja, od čega se 12 odnosilo na alkohol i 31 na brzinu. Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu, oko 21.45 sati, u kutjevačko­j Ulici Republike Hrvatske, gdje su policajci zaustavili automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,09 promila upravljao 27-godišnjak. Vozač je noć proveo u policijsko­j zgradi gdje se trijeznio. Protiv njega slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 1350 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanj­a vozilima "B" kategorije u trajanju od tri mjeseca. U Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su za vikend u prometu zatekli 19 vozača koji su imali alkohola u organizmu. Najveća koncentrac­ija (2,50 promila) zabilježen­a je kod 50-godišnjeg vozača zatečenog u nedjelju, oko 12.45 sati, u Ulici Matice hrvatske, u Vukovaru. U ovoj županiji četiri su vozača završila na triježnjen­ju.

25

vozača bilo je pijano za vikend u Osječko-baranjskoj županiji

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia