Glas Slavonije

Osječanka Noelle s “Bye Bye” predvodi ovotjedni HR Top 40

Ostvarila svoj najbolji novi ulaz otkako se pojavila na glazbenoj sceni

- Tanja Kvorka T.K. ■ ■

KONTAKT: Tanja KVORKA // 031 223 125

Osječanka Noelle s novim singlom "Bye Bye" (Menart) debitirala je na broju jedan liste HR Top 40. Time je lista najemitira­nijih dobila petog različitog predvodnik­a u isto toliko tjedana. Suradnja Eri Jurišić i Matije Cveka "Trebaš li me" (Aquarius Records/menart) drugi tjedan zaredom na drugom je mjestu. Matija Cvek drži i treću poziciju, ovaj put u duetu s grupom Buđenje "Oprostija bi sve" (Croatia Records).

Tri noviteta

Prošlotjed­ni broj jedan, pjesma "Zamisli" (Aquarius Records) u izvedbi Massima, ovoga je tjedna na četvrtom mjestu, a Top 5 zatvara Vatra s baladom "Javi se kad stigneš" (Dallas Records).

Lista HR Top 40 ovoga tjedna bilježi šest promjena, od čega su tri noviteta. Od tri nova ulaza dvije pjesme debitirale su među tri najemitira­nije. Ovotjednim rezultatom Noelle je ostvarila svoj najbolji novi ulaz otkako se pojavila na hrvatskoj glazbenoj sceni, i to je njezin prvi broj jedan od 15. veljače 2021. i suradnje s producento­m ZETZ-OM, "Halo" (Menart). Također, Noelle je prvi izvođač od grupe Vatra i pjesme "Javi se kad stigneš" (izvještaj od 3. listopada 2022.) s debijem na prvoj poziciji liste najemitira­nijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru. Međutim, ako se pogleda koji je posljednji ženski izvođač debitirao na vrhu, trebamo se vratiti u 2021., kada je ljetni singl Nine Badrić "Ja još uvijek imam istu želju" (Aquarius Records) debitirao 14. lipnja na vodećoj poziciji i ostao idućih 15 tjedana.

- Presretna sam što je moj novi singl "Bye Bye" tako dobro primljen na radioposta­jama. Od srca hvala svim glazbenim urednicima što su

Novi film Jamesa Camerona se od početka distribuci­je nalazi na vrhu box office ljestvice, a do sada ga je pogledalo ukupno 215.889 gledatelja sa zaradom od 1.602.667 eura, čime je "Avatar: put vode", u distribuci­ji Blitza, postao najuspješn­ijih film svih vremena u Hrvatskoj. Snimiti nastavak "Avatara" bio je zastrašuju­ći izazov, ali ako je itko to mowww.glas.hr/mozaik pjesmu prepoznali i emitirali u tolikom broju. To mi jako puno znači - izjavila je Noelle, ujedno zahvalivši producents­koj ekipi Hit Factory. Inače, s ovom se pjesmom Noelle prijavila za Doru, ali, na žalost, nije prošla u finalni izbor.

Sastav Buđenje i Matija Cvek sa zajedničko­m pjesmom "Oprostija bi sve" (Croatia Records) ušli su na broj tri ovotjedne liste HR Top 40. Radi se o singlu koji je grupa Buđenje originalno snimila prije 19 godina s Tonyjem Cetinskim. Duet "Oprostija bi sve" prva je pjesma benda Bugao učiniti, zasigurno je to Cameron koji je ovim rezultatom prešao zaradu dosadašnje­g vladara domaćeg box officea, "Titanic". Posvetivši godine svog kreativnog života filmovima "Avatar", Cameron je izjavio da je odlučan osigurati da nastavci budu zabavni spektakli, ali i emotivni. Prožeo ih je temama koje su mu važne - glavne među njima đenje među najemitira­nijim domaćim naslovima od suradnje s Tonkom, "Zaključaj srce" (Croatia Records), čiji je najbolji plasman bio drugo mjesto. I u ovom slučaju radi se o novoj verziji već objavljeno­g singla. Za potrebe snimanja nove verzije pjesme "Oprostija bi sve" za album "Brudet" (Croatia Records) iz 2022. sastav Buđenje snimio je s Matijom Cvekom. Zahvaljuju­ći ovotjednom rezultatu Matija Cvek ima četiri singla među 40. Radi se o tri suradnje i jednom samostalno­m izdanju. To su pjesme "Trebaš li me" s Eni Jurišić (broj su briga o okolišu i, naravno, važnost obitelji.

James Cameron u svim svojim filmovima stvara iskustvo uranjanja u novi svijet, u kojem se gledatelji osjećaju kao da sudjeluju uz likove u njihovim avanturama. To nikada nije bilo bliže istini nego u filmu "Avatar: Put vode" koji predstavlj­a novi kreativni zenit za talentiran­og redatelja koji, 2), "Ne moram ni ja" (Menart) sa svojim pratećim sastavom The Funkenstei­ns (broj 20) i "Zar je ljubav spala na to" (Tonika) s Jelenom Rozgom (broj 38).

Terezin povratak

Na broju 35 mjerenja ovoga tjedna ušla je Tereza Kesovija s remiksiran­om verzijom pjesme "Što je ostalo od ljubavi" (Croatia Records). Time je Tereza Kesovija ušla na HR Top 40 prvi put od 14. srpnja 2016. i dueta s grupom Mayales Roadie (Aquarius Records). Originalnu verziju singla "Što je ostalo od ljubavi" napisali su Đelo Jusić i Željko Sabol, a prvi put je predstavlj­ena 1978. kao jedna od natjecatel­jskih pjesama 24. izdanja Zagrebačko­g festivala. Novo čitanje pjesme, nastalo kao rezultat suradnje Tereze Kesovije s producento­m Borisom Đurđevićem iz sastava Colonia, donosi moderan funky disco stil. Prošle godine Tereza Kesovija dobila je nagradu Nova ploča Hrvatske diskografs­ke udruge za izniman doprinos diskografi­ji i glazbenoj kulturi.

Prema podatcima o slušanosti po regijama, pjesma "Bye Bye", koju izvodi Noelle, predvodi u središnjoj Hrvatskoj. Singl "Zamisli" u izvedbi Massima najemitira­niji je u Dalmaciji, a suradnju Eni Jurišić i Matija Cvek "Trebaš li me" najviše puštaju radijske postaje u Istri i Primorju te Slavoniji. U Zagorju je najviše emitiran singl "Samo se ljubit isplati" u izvedbi Jelene Rozge, a u regiji Grada Zagreba duet Miach i Hiljsona Mandele NLO. Pjesme s liste možete poslušati preko poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste Hrtop 40 na profilima Hrvatske diskografs­ke udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify. opet, pomiče granice filmskog pripovijed­anja. Stručno koristeći poboljšanu 3D tehnologij­u, Cameron udubljuje filmske gledatelje u naraciju, omogućujuć­i im da istinski dožive okruženje Pandore s bogatim detaljima i dajući im priliku da prijeđu njezinim veličanstv­enim prostranst­vima zajedno s hrabrim i odvažnim junacima Jakeom i Neytiri.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia