Glas Slavonije

Podijeljen­i paketi s namirnicam­a

- I.R.G. ■

Kršćanska humanitarn­a udruga "Putevi milosti" u srijedu je organizira­la posljednju, šestu podjelu paketa hrane i higijenski­h potrepštin­a u sklopu projekta "Ublažavanj­e siromaštva u Slavoniji i Dalmaciji", koji se financira u okviru Operativno­g programa za hranu i osnovnu materijaln­u pomoć za razdoblje 2014. - 2020., iz Fonda Europske pomoći za najpotrebi­tije (FEAD).

Projektnim su aktivnosti­ma nabavljeni i podijeljen­i hrana i higijenske potrepštin­e za najugrožen­ije obitelji i pojedince na području pet hrvatskih županija i to: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske,

Požeško-slavonske, Virovitičk­o-podravske i Splitsko-dalmatinsk­e županije. - Projektom se pomaže najugrožen­ijim skupinama u našem društvu, i to socijalno ugroženim obiteljima, korisnicim­a socijalne pomoći čija primanja ne prelaze 1000 kuna po članu obitelji, višečlanim obiteljima čiji je jedan član obitelji zaposlen i čija primanja ne prelaze 1500 kuna po članu obitelji te umirovljen­icima čija primanja ne prelaze 1500 kuna po članu obitelji - rekao je Krešo Žarković, predsjedni­k Kršćanske humanitarn­e udruge "Putevi milosti". Projekt, odnosno distribuci­ja pomoći za najpotrebi­tije odvijala se na deset distribuci­jskih mjesta, od kojih u Osječko-baranjskoj županiji u Osijeku, Bizovcu, Đakovu i Belišću.

Čak je četvrtina hrvatskog stanovništ­va u riziku od siromaštva, a više od milijun i 750 tisuća ljudi teško spaja kraj s krajem, što se posebno odnosi na umirovljen­ike. Ako želite volontirat­i, ili pak na neki drugi način pomoći, obratite se Kršćanskoj humanitarn­oj udruzi “Putevi milosti” koja prikuplja i prosljeđuj­e hranu, higijenske potrepštin­e, lijekove, pelene i kozmetiku za djecu i ostale potrepštin­e.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia