Glas Slavonije

Anušić: Smjena Tramišak neće usporiti realizacij­u započetih EU projekata

- Dario KUŠTRO ■

Učetvrtak je održana 18. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije s dnevnim redom od deset točaka. Uobičajeno, otvorena je aktualnim satom na kojemu vijećnici postavljaj­u pitanja županu.

Iako to nije izvorno tema iz djelokruga rada župana i odgovornos­ti županijske administra­cije, ali ovo nije moglo proći bez pitanja oko eventualni­h posljedica smjene Osječanke Nataše Tramišak s mjesta ministrice Ministarst­va regionalno­g razvoja i fondova Europske unije. Vijećnike je zanimalo ponajprije hoće li ovaj svojevrsni gubitak "našeg čovjeka" u Vladi RH utjecati na realizacij­u započetih, odnosno najavljeni­h projekata diljem županije, za čiju je realizacij­u veliki udjel sredstava osiguran iz EU fondova i nacionalne komponente. Župan ih uvjerava kako neće te daje pojašnjenj­e i zašto.

"Mi cijelo vrijeme Vladu i ministre gledamo tko je odakle došao. Prema mome mišljenju, oni mogu svi biti iz istog mjesta, primjerice iz Istre, ako će ti ministri raditi u korist svakog četvornog metra Hrvatske. To je zadatak svakog ministra u svakoj vladi. Upravo je tako radila Tramišak koja nikad nije favorizira­la Slavoniju ni Osječko-baranjsku županiju, nego je pružala mogućnost da svatko sa svojim projektima, sa svojim inicijativ­ama, nađe prostor i na koji naći će isfinancir­ati

Eduard Hudolin imenovan je ravnatelje­m Muzeja likovnih umjetnosti za razdoblje od sljedeće četiri godine

te projekte kroz fondove Europske unije", rekao je župan Anušić.

Na jedan je prijedlog župan ostao suzdržan. Vijećnik Dražen Jalovićar (HSP) predložio je povećanje naknada za vijećnike Skupštine. Obrazlaže to time da se visina naknade nije mijenjala posljednji­h 13 godine te predlaže povećanja s 91 eura (700 kn) na 150 eura (1150 kn). Župan se izuzeo iz ocjene ovog prijedloga, rekavši neka se o tome dogovore klubovi vijećnika, a županijske će službe dati ocjenu je li tako što moguće u okviru proračunsk­ih mogućnosti. Informacij­a nakon održane Skupštine jest da su se klubovi vijećnika usuglasili s povećanjem te će ovo ući na dnevni red idućih sjednica. Na jučerašnjo­j su sjednici vijećnici prihvatili prijedlog Upravnog vijeća da se na iduće četiri godine, kao ravnatelj Muzeja likovnih umjetnosti, imenuje Eduard Hudolin.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia