Glas Slavonije

Zanimljiv miks spoj avanture i

Većinu igre kontrolira­te tri lika na bojištu, osim u b

- Marin Režić

Za razliku od svih drugih Mario igara, iza serijala Mario + Rabbids stoji Ubisoft. Izdavač koji je itekako cijenjen i etabliran već drugi put udružio je snage s Nintendom i ponudio nadasve zanimljiv miks koji je spoj avanture i strategije na poteze. Iako zvuči nespojivo, a još manje igrivo na konzoli, usuđujemo se reći da je ovo možda i najbolji primjer uopće ovakvog zabavnog miksa koji danas možete igrati. Ako bismo pri pomisli na igru strategije na poteze (TBS, eng. turn-based strategy) prvo pomisli na miš, jer uglavnom takve igre volimo igrati na Pc-ju, iznenadit ćete se koliko je zapravo sve skupa dobro integriran­o s konzolom Nintendo Switch. Usput rečeno, da, ovo je, kao i sve druge igre iza kojih stoji Nintendov potpis, ekskluziva upravo za Nintedno Switch. Struktura i izgled igre Sparks of Hope, očekivano, rađena je po uzoru na druge Mario igre, posebice se inspiracij­a našla u Super Mario 3D World + Bowser's Fury, odnosno u dodatku Bowser's Fury, iz kojeg brojne elemente vidimo i ovdje.

Spoj svjetova

Primjerice, nakon dolaska u prvi svijet dočekaju vas kiša i grmljavina, no kad riješite svoj zadatak, vrijeme se razvedri i na mapi se otvori niz novih područja i aktivnosti. Identično upravo kao u Bowser's Fury. Međutim, dok je izgled svjetova upravo takav miks dosadašnji­h Mario igara, za sve one koji se nisu susreli sa serijalom Mario + Rabbids, sve drugo bit će itekako drukčije. Naime, ovo je igra čiju osnovu čini borba na poteze, što je poprilično drukčije od platformsk­e avanture u kakvima smo serijal Mario gotovo uvijek viđali. Mnogim vlasnicima konzole Nintendo Switch ovo će možda biti i prvi susret s ovakvim tipom igre. U biti u strategiji na poteze, za razliku od avanture, gdje idemo direktno u akciju, imamo planiranje svakog poteza, nakon kojeg se odvija sama akcija, u koju uglavnom ne možemo intervenir­ati. Do sada smo ovakve igre najčešće imali na računalima, gdje je očita prednost miša. Ubisoft je ovdje pak s Nintendom odradio vrhunski posao i zasigurno najbolje što je to moguće implementi­rao ovakav tip igre na jednu konzolu. Marija i ostale likove koji su nam na raspolagan­ju raspoređuj­emo na

Ocjena:

90

Dojam: Očekivano vrhunski odrađen posao kao i kod svake druge igre na koju je Nintendo stavio svoj potpis. Suradnja s Ubisoftom ovdje se još jednom pokazala punim pogotkom.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia