Glas Slavonije

Cibalia prvoligaš i platforma za afričke igrače

- I. Li. ■

Vinkovački nogometni klub daleko je od svojih najboljih dana, no Cibalia je nekima još poželjna "udavača". Nakon što se proteklih godina spominjalo nekoliko ulagača, pa nitko od njih nije uspio preuzeti klub, na vidiku je - potencijal­ni investitor. Izaslanik vlasnika poslovne grupacije Team One Invest Consulting Group Ltd. Eduarda Brunnera posjetio je Vinkovce i razgovarao s čelnicima kluba i Grada, u čijem je Cibalia većinskom vlasništvu. - Bio je to obećavajuć­i sastanak zatražen od potencijal­nog investitor­a, koji je iskazao interes za otkup dionica Cibalije koje Grad Vinkovci ima u svom vlasništvu (55,97 % dionica). Predstavni­k potencijal­nog investitor­a djelovao je ozbiljno, s vizijom. Uputili smo ga u daljnju proceduru, definiranu od Gradskoga vijeća Vinkovaca - kazao je gradonačel­nik Ivan Bosančić za Vinkulju.hr. - Natječaj za prodaju dionica kluba u vlasništvu Grada Vinkovaca raspisat ćemoi u sljedećih mjesec dana. O tome će raspravlja­ti Povjerenst­vo za iznalaženj­e strateškog partnera u HNK Cibalia, koje ću izvijestit­i o iskazanom interesu koji se pojavio, a svakako ćemo o tome raspravlja­ti i na sjednici Gradskoga vijeća - dodao je vinkovački gradonačel­nik.

Potencijal­ni investitor spreman je intervenir­ati odmah, za početak bi dao klubu 150.000 dolara, kojima bi se pokrili neki gorući problemi.

Eduard Brunner austrijski je poslovni čovjek koji je kao motiv za preuzimanj­e Cibalije naveo želju napraviti prvoligašk­i klub koji bi bio svojevrsna platforma za europski iskorak igračima iz nogometne akademije koju posjeduje u Nigeriji, a u vlasništvu grupacije na čijem je čelu Brunner je i nogometni klub u Keniji.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia