Glas Slavonije

Voldinova “laka konjica” ide po prve gostujuće bodove

- Dalibor KELER ■

Osječke malonogome­taše večeras očekuje prvo gostovanje u drugom dijelu prvenstva Supersport Prve hrvatske lige. Momčad Saše Voldina još uvijek ove sezone nije osvojila ni bod izvan svog Zrinjevca, pa se sad već počelo pričati o zakonu velikih brojeva.

Negdje će se valjda i to konačno dogoditi, a vrgorački Dom sportova bio bi idealna destinacij­a. Vrgorčani imaju isti broj bodova kao i Osijek, pa bi eventualni puni plijen za gostujuću momčad bio pravi jack pot, posebno u svjetlu izbjegavan­ja devete pozicije na tablici koja vodi u dodatne kvalifikac­ije.

- Ne treba nikada nikoga otpisivati unaprijed, ali splitski Universita­s već je zaostao u toj borbi za opstanak u elitnom društvu. Nama za mirniji život doista nedostaje poneki bod s gostovanja s obzirom na to da smo na svom terenu uzeli 13 od mogućih 15 bodova. Jesenas smo imali dobrih nastupa na gostovanji­ma, ali smo se uvijek vraćali praznih ruku. Ponekad nam je nedostajal­o i malo sreće, a nova prilika za gostujući plijen nudi nam se u Vrgorcu. Nemamo mi tamo što izgubiti, pa idemo pokušati odigrati dobru utakmicu i ako nam se pruži prilika uzeti nekakav plijen - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogome­taša.

Vrgorčani nisu neranjivi na svom parketu, ali su poznati kao domaćinska momčad. Istina, nemaju tako dobar učinak kao Osijek kod kuće jer su već gubili od Dinama, a remizirali su protiv Squarea i Olmissuima, koji su snažne momčadi, što samo govori kako će pred Osijekom ipak biti težak zadatak. Vrgorac je posljednji­h sezona uglavnom u borbi za očuvanje prvoligašk­og statusa, ali uvijek pronađe načina na koji se izvuče. Riječ je o iskusnoj momčadi, a koliko neugodna može biti, vidjelo se i u prvoj ovosezonsk­oj utakmici koju je Osijek, kao domaćin, morao “pobjeđivat­i” nekoliko puta. Ključ bi trebao biti u kvalitetno­j obrani, te u brzim protunapad­ima koji jesu glavno oružje Osječana.

- Valjda će se i nama konačno posrećiti. Nismo kompletni jer na put ne idu neki naši iskusni aduti poput Dražena Čavara i Nebojše Popovića, a neću moći računati ni na ozlijeđeno­g Antona Šerića. Zbog toga će priliku dobiti neki mlađi igrači poput Luke Kotrisa. Na gostovanji­ma smo često u situaciji u kojoj nismo kompletni, a sada je vrijeme da i mlade snage ozbiljnije osjete prvoligašk­e izazove. Klupa će nam biti nešto kraća, ali udarne snage će biti na raspolagan­ju. Imamo određeni plan, pa ćemo vidjeti hoćemo li ga uspjeti provesti u djelo - kaže je Voldin. Osječanima je svaki bod iznimno važan jer ih od devetog mjesta koje trenutačno drži Dinamo koji je u usponu dijele samo tri boda.

- Nema dvojbe kako će borba za izbjegavan­je te devete pozicije biti neizvjesna do samog kraja, pa baš zbog toga moramo početi osvajati bodove i izvan Zrinjevca - zaključio je trener osječkih malonogome­taša.

Susret između Vrgorca i Osijeka igra se u vrgoračkom Domu sportova večeras (petak) s početkom u 18 sati.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia