Glas Slavonije

BIJELO-PL Pobjeda za sm

Osijek ima uzbudljivo­g trenera k

- Dalibor KELER

KONTAKT: Ivana LIOVIĆ // 031 223 220

Led je probijen. Nakon remija u ovogodišnj­oj premijeri protiv Rijeke nogometaši Osijeka došli su do prve pobjede u nastavku sezone. U Gradskom vrtu pala je Gorica, koja u prva dva nastupa u drugom dijelu prvenstva nije primila pogodak, ali protiv razigranih bijelo-plavih u nedjeljno poslijepod­ne jednostavn­o nije imala nikakvih izgleda. Osijek je ispalio 20 "projektila" prema suparnički­m vratima, čak je 11 od njih išlo unutar okvira, a dva su se zaustavila na njemu. Vratar Gorice Ivan Banić imao je pune ruke posla, a na kraju je dvaput natjeran na kapitulaci­ju. Otkako je Rene Poms sjeo na klupu Osijekove utakmice, nude dobru zabavu, a najčešće i razlog za potpuno zadovoljst­vo.

Pritisak koji lomi

Osijek je protiv Gorice imao izraženi napadački gard. Agresivan, kompaktan i s jasnom idejom kako napasti. Zbog toga je i bilo toliko prometa pred Banićem. Obrana gostiju jednostavn­o nije bila u stanju pohvatati sve te akcije koje su se neprestano valjale prema njoj. U biti, pukla je rano, već u 15. minuti. Rana vodstva sad su već određeni "trade mark" igre Osijeka. Kod Pomsa nema čekanja i ispitivanj­a pulsa suparnika, već ga se od prve minute diže na najjače, pa tko preživi. Dosad je malo momčadi koje su u Reneovoj eri dolazile u Gradski vrt uspjelo preživjeti te početne nalete njegove momčadi.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Od samog početka smo jasno pokazali što želimo i igrali smo kako želimo. Bili smo agresivni i kompaktni. Imali smo neke prilike iz kojih smo i brže mogli do drugog pogotka, kojim bismo ranije riješili pitanje pobjednika. Meni je važno da stvaramo prilike, a siguran sam da ćemo s vremenom zabijati sve više i više golova. Zadovoljan sam igrom i naravno pobjedom koju smo ostvarili - rekao je trener bijelo-plavih.

Rene nema problem zaigrati s četiri izrazito ofenzivna igrača. Spreman je preuzeti rizik, a sve to vraća se u obliku uzbudljivo­g nogometa i velikog broja prilika za pogotke.

- Prvi pogodak zabili smo iz lijepe akcije, poslije smo imali dvije vratnice, Gorica je izbijala loptu s linije vrata. Stalno smo prijetili. Nije meni problem igrati i sa šest ofenzivnih igrača ako su svi oni spremni dati svoj maksimalan doprinos u fazi obrane. Ključ - Po meni je Mierez odigrao jednu od svojih najboljih utakmica otkako ga gledam. Kada je tako raspoložen za igru, teško bi ga mogle zaustaviti i puno bolje obrane od naše. Uzeo nam je gotovo sve duele, a i općenito Osijek nas je nadigrao u svim segmentima nogometne igre.

je u tome da djelujemo kako momčad i kada napadamo, ali i kada se branimo - kaže Poms. Najbolji dokaz njegova plana igre je podatak da je Osijek www.glas.hr/sport

Željko Sopić trener Gorice

- Mierez je bio odličan. Volim igrače poput njega, koji toliko naporno rade za momčad cijelu utakmicu. Užitak ga je bilo gledati, a momčadi je bilo puno lakše igrati uz takav njegov angažman. On jednostavn­o voli igrati na taj način. Za njega nema izgubljene lopte

Rene Poms trener NK Osijek

u svim utakmicama njegova mandata zabio bar jedan pogodak.

Pobjeda protiv Gorice došla je bijelo-plavima kao naruče

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia