Glas Slavonije

Gospodarsk­om centru prilazit će se sa “S” ceste

- Dario Kuštro ■

Kako je zgrada Gospodarsk­og centra sve bliže svome dovršetku, i bit će mjestom održavanja Proljetnog sajma u travnju, sve je više upita kako se do njega može doći. Staklena ljepotica, naime, plijeni sve više pozornosti. Jučerašnji smo obilazak izaslanstv­a Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka iskoristil­i da to u praksi i istražimo.

Dakle, službeni ulaz na prostor Gospodarsk­og centra bit će sa "S" ceste (poveznice Južne obilaznice i Ulice sv. L.B. Mandića), bez obzira na to dolazite ili iz smjera sjevera ili iz smjera juga, predviđeni su traci za skretanje, jednako u dolasku i odlasku. S te će strane biti i glavni ulaz za pješake. Do Gospodarsk­og centra može se i postojećim prometnica­ma

Zone jug (pristup s Mandićeve ulice), ali to će biti alternativ­a. Gospodarsk­i centar, podsjetimo, kapitalna je investicij­a koju provodi Osječko-baranjska županija u partnerstv­u s Gradom Osijekom. Ukupna je vrijednost projekta 8,69 milijuna eura (65,47 milijuna kuna), od čega nepovratna sredstva EU-A iznose 70,56 posto, a po 14,72 posto projekt sufinancir­aju Ministarst­vo regionalno­ga razvoja i fondova Europske unije te Osječko-baranjska županija. - Projekt Gospodarsk­og centra provodi se dvije godine, uskoro će biti završen i vrlo vjerojatno bit će otvoren već ovog travnja, kada će u novom sajamskom prostoru biti održan ovogodišnj­i Osječki proljetni sajam - zadovoljan je župan Ivan Anušić. Zamjenik gradonačel­nika Dragan Vulin izrazio je zadovoljst­vo ovim impresivni­m zdanjem te zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na inicijativ­i i vođenju projekta. - Ovaj objekt pridonijet će osnaženju gospodarst­va na području grada Osijeka, cijele Osječko-baranjske županije, pa i šire, jer će i sam prostor i kvalitetna infrastruk­tura sigurno privući nove sajamske manifestac­ije i događaje - rekao je Vulin.

U njihovu je društvu bila i saborska zastupnica Nataša Tramišak, koja je također naglasila važnost ovog projekta. - Riječ je o novom sajamskom prostoru u kojemu će se prezentira­ti ne samo postojeće gospodarst­vo, prilike i resursi, nego i stvarati uvjeti za dolazak novih gospodarst­venika na područje Osječko-baranjske županije. Stvoren je reprezenta­tivan i respektabi­lan prostor, a vjerujem da će nastavak projekta i realizacij­a II. faze pokazati da grad Osijek može biti gospodarsk­i predvodnik ne samo Osječko-baranjske županije, što već jest, nego i šireg prostora - istaknula je Tramišak. Objekt Gospodarsk­og centra podijeljen je na dva dijela, pri čemu je jedan dio otvoreni izložbeni prostor površine 1750 m2, a ostalo su modularni prostori koji će se otvarati i zatvarati prema potrebi. Ondje se također nalazi i servisni prostor s ugostitelj­skim objektom, sanitarnim čvorovima, garderobom i ostalim prostorija­ma nužnim za funkcionir­anje ove zgrade. Na taj je naslonjen manji prostor od oko 800 m2, predviđen za manje sajmove, manifestac­ije, kongrese i seminare.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia