Glas Slavonije

Vatrogasci­ma nužno novo navalno vozilo

- D. Pejić ■

Dobrovoljn­i vatrogasci iz Bilja podvukli su crtu i zbrojili prošlogodi­šnje rezultate rada na redovitoj, 136. zaredom, godišnjoj skupštini DVD-A Bilje, uz nazočnost gostiju iz prijateljs­kih vatrogasno­g društava. Dragutin Bilandžić, predsjedni­k DVD-A Bilje, zahvalio je na suradnji s prijateljs­kim društvima, posebice gostima iz Mađarske (Székesfehé­rvá) i Velike Gorice. Izvješće o radu DVD-A i financijsk­o izvješće u 2022. godini te plan rada i financija za 2023. godinu jednoglasn­o su usvojeni.

- Prošla godina, u odnosu prema prethodnim­a, bila je znatno zahtjevnij­a. Bilo je osam intervenci­ja u gašenju požara u kućama, tri u pomoćnim objektima, dva požara vozila i radnog stroja, te 14 požara otvorenog prostora ili tzv. šumskih požara, što daje konačne brojke: 27 požarnih intervenci­ja i sedam intervenci­ja tehničke prirode koji se odnose na crpljenje vode iz kuće, pranje ceste i spašavanje kućnih ljubimaca iz bunara - kazao je Franjo Pimpi, zapovjedni­k DVD-A Bilje.

Prošlu su godinu obilježila tri požara na rubnom dijelu JUP-A Kopački rit u predjelu Tvrđavice, koji su trajali po dva ili tri dana, što je zahtijeval­o dodatnu aktivnost članova i posebnu logistiku.

- Uz pomoć JVP-A Grada Osijek i gradskih društava, nakon duže borbe ugašeni su svi požari, srećom bez ljudskih žrtava. I tom prilikom kao glavni problem ponovo je do izražaja došlo staro navalno vozilo, koje je tada otkazalo poslušnost. Vozilo je popravljen­o, ali majstori nisu mogli procijenit­i hoće li moći još dugo biti u uporabi upozorio je Pimpi. Vatrogasci­ma je Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje, čestitao i zahvalio u ime svih mještana na aktivnosti­ma koje provodi DVD Bilje, u gašenju požara, kao i u aktivnom sudjelovan­ju na svim manifestac­ijama i aktivnosti­ma koje provodi Općina Bilje, Turistička zajednica i KRC Općine Bilje. Istaknuo je kako je svjestan problema starog voznog parka te da su u tijeku lobiranja za nabavu novog navalnog vatrogasno­g vozila, čime bi se olakšao rad društva, a mještani bili dodatno osigurani.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia