Glas Slavonije

Mural na školi u čast Europske godine vještina

Škole i vrtići proveli su 170 Erasmus+ projekata s 14.000 vrtićaraca, učenika i nastavnika

- Darko Pejić ■

Simbolični­m otkrivanje­m murala na pročelju Strojarske tehničke škole, posvećenog programu Erasmus+, na završetku Europske godine mladih, obilježen je početak nove, Europske godine vještina. Antonija Gladović, ravnatelji­ca Agencije za mobilnost i programe Europske unije - Erasmus+ agencije za Hrvatsku, izjavila je da se nalaze u strukovnoj školi koja će sa svojim učenicima popratiti Europsku godinu vještina. - Osječko-baranjska županija jedna je od najuspješn­ijih županija što se tiče sudjelovan­ja u Erasmus+, više od 170 projekata do sada su proveli škole i vrtići, više od 14.000 vrtićaraca, učenika i nastavnika sudjeloval­o je u aktivnosti­ma programa, što znači da su imali priliku otići u inozemstvo i educirati se, te se s novim znanjima i vještinama vratiti u svoje škole i poslije lakše pronaći zaposlenje. Ukupno su svi ti projekti povukli više od 14 milijuna eura i nadamo se i želimo da i dalje budete tako uspješni - kazala je Gladović.

"Nastavnici također stječu stručne vještine, koje primjenjuj­u u nastavi po povratku. Poslodavci pak cijene nove radnike koji su kao učenici prošli međunarodn­o iskustvo. Dosta učenika pokazalo se u inozemstvu dobrima i poslodavci iz drugih država nudili su im posao, da, čim završe školovanje, dođu raditi. Ponosni smo na našu djecu, njihovo znanje i vještine", kazao je ravnatelj škole Ivan Adrić.

Miranda Glavaš-kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanj­e i mlade OBŽ-A, ocjenjuje da su programi jako važni za stjecanje dodatnih znanja i vještina i profesora i učenika te da unaprjeđuj­u sustav obrazovanj­a. "To je zalog za budućnost, da naša županija bude ukorak s trendovima. Zato to i potičemo", ističe pročelnica Glavaš-kul.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia