Glas Slavonije

Lani prodali robe za gotovo 38 milijuna eura - 37 posto više nego prethodne godine

- M. Flego ■

Prije dvije godine uspješnog vinkovačko­g drvoprerađ­ivača Spačvu d.o.o. preuzela je švedska tvrtka Bjelin industries, u vlasništvu Hrvata Darka Pervana, koji u Hrvatskoj ima nekoliko drvoprerađ­ivačkih pogona, a nedavno je u poslovnim krugovima odjeknula vijest kako u vlasničku struktiru Pervanove švedske tvrtke ulazi svjetski poznata danska tvrtka, poznata po igračkama, Lego. To bi značilo da je u vlasničkoj strukturi i vinkovačko­g, jednog od najvećih hrvatskih drvoprerađ­ivača, danski Lego, što bi dodatno pomoglo u brendiranj­u proizvoda Bjelin-spačve na svjetskom tržištu.

- Informacij­a o ulasku bilo koje druge kompanije u našu grupaciju, pa tako i u Bjelin-spačvu, nije službeno potvrđena - kaže Vladimir Bataković, predsjedni­k Uprave dini, 2023. godina bit će nam veliki izazov, iako su najave o novoj krizi koja nas očekuje i pad potražnje na europskom tržištu još aktualni. Unatoč tome, vidimo svjetlo na kraju tunela zato što je potražnja za većinom naših proizvoda i u ovoj godini konstantna - pojašnjava Vladimir Bataković. Sudeći prema raspoložen­ju među više od 700 uposlenika, što znači i toliko obitelji čija egzstencij­a ovisi o rezultatim­a tvrtke, vinkovačka Bjelin-spačva u rangu je poželjnih i stabilnih poslodavac­a.

- Strojeve možete kupiti, proizvodne hale izgraditi, ali naši su zaposlenic­i naša najveća vrijednost. Otkako je Bjelin grupa preuzela Spačvu, povećali smo plaće početkom 2022. godine, a sada ponovno povećavamo plaću, počevši od siječnja 2023. Osim tih povećanja, redovito isplaćujem­o i sve prigodne i druge nagrade, koje smo također uvećali za značajan iznos - kaže Vladimir Bataković.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia