Glas Slavonije

Među deset najboljih u Hrvatskoj

- V.G. ■

Prema portalu gradonacel­nik. hr Orahovica se nalazi u tri kategorije u top 10 gradova u Hrvatskoj. Na 4. je mjestu nacionalne ljestvice po povučenom novcu iz EU fondova po stanovniku za 2021. godinu s iznosom od 3.277,28 kuna, po udjelu izdvajanja za subvencije obrtnicima u 2021. godini nalazi se na 9. mjestu s izdvojenih 1,37 posto od ukupnih rashoda, a 10. mjesto zauzima vezano uz ostvareni suficit za 2021. godinu.

- U povlačenju EU sredstava moram spomenuti Orahovač

Bjelin-spačve, jednog od najstabiln­ijih proizvodni­h poslodavac­a s izvoznički­m predznakom i jednog od najpoželjn­ijih Vinkovcima i na istoku Slavonije.

Razdoblju krize i recesije stabilna vinkovačka drvna industrija znala je odgovoriti, čemu u prilog idu poslovni rezultati u prošloj godini. - Prošle smo godine imali vrijednost prodaje od 51,8 milijuna eura, dok je godinu ranije bila 37,7 milijuna eura, što je povećanje od 37 posto i uz EBITDA-U 29, računovods­tveni pokazatelj profitabil­nosti, 97 posto, dok je 2021. godine EBITDA bila 15,22 posto. Kako bismo ostvarili rezultate slične prethodnoj go

Povećanje plaća odgovor je tvrtke na sveopću inflaciju i nastojanje za zadržavanj­em produktivn­ih radnika

ko jezero i rekonstruk­ciju vrtića te poduzetnič­ku zonu, a uskoro krećemo s izgradnjom nove natkrivene tržnice. U ta četiri projekta uloženo je oko 120 milijuna kuna, a zasigurno će taj iznos do kraja godine biti i veći. Podsjetit ću da subvencion­iramo obrtnike i poduzetnik­e, ali i Opg-ove, a ostvaren je i odličan rezultat sa suficitom, koji je bio nekih 12,5 milijuna kuna. Svi ovi rezultati ostvareni su u konkurenci­ji svih gradova u Hrvatskoj i time je naše zadovoljst­vo učinjenim još i veće – rekao je gradonačel­nik Orahovice Saša Rister.

 ?? ??
 ?? ?? Saša Rister
Saša Rister

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia