Glas Slavonije

Za neaktivne 20 eura “kazne”

Oni koji se ne odazovu na radne akcije platit će ju pri kupnji ribičke dozvole

- Snježana Fridl ■

Ribolovna športska udruga Udica Donji Miholjac održala je godišnju skupštinu, na kojoj su usvojena izvješća o radu u 2022. i donesen plan rada za ovu godinu.

U tekućoj godini planirane su uobičajene aktivnosti, od različitih natjecanja u ribolovu, poribljava­nja ribolovnih voda do održavanja ribičkog doma i uređenja okoliša. Članovi Skupštine prihvatili su prijedlog Upravnog odbora da članovi koji se ne odazovu na radne akcije ubuduće moraju platiti 20 eura, i to pri kupnji dozvole za sljedeću godinu. Radnih akcija oslobođeni su invalidi, hrvatski ratni vojni invalidi i članovi stariji od 65 godina. Prema riječima predsjedni­ka RŠU-A Udica, Miroslava Molnara, sve je veći problem smeće koje na izletištu Stara Drava ostavljaju neodgovorn­i pojedinci. Apelirao je na članove da se i u 2023. godini pridržavaj­u pravila ribolova na Staroj Dravi.

Donjomihol­jačka Udica, s 250 članova, aktivna je cijele godine. Prošla godine, istaknuto je na skupštini, bila je uspješna. Jedna je od najvažniji­h aktivnosti poribljava­nje, koje je lani obavljeno sa 600 kilograma šarana i 100 kilograma amura.

- Uz dopuštenje Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac, Stara Drava je poribljena i štukom jer nje već niz godina nedostaje - rekao je predsjedni­k Molnar. Također, protekle godine zbog velikih vrućina i dugotrajne suše u Staru Dravu su ubačene dvije tone hidratnog vapna, tako da nije bilo zijeva ribe zbog niskog vodostaja i pomanjkanj­a kisika.

Udica se prošle godine javila na županijski Poziv za sufinancir­anje kapitalnih ulaganja u sportske objekte i terene te s odobrenih 40.000 kuna uvela centralno grijanje u ribički dom. Postavljen­e su i limene ploče na krov, koji je bio prekriven dotrajalom šindrom. - Ribolovna športska udruga Udica Donji Miholjac najbolji je sportski kolektiv u ribičkom sportu na području Osječko-baranjske županije, a, može se reći, i na razini države. Udica njeguje gotovo sve tehnike ribolovnog sporta, a posebna se pozornost posvećuje radu s mlađima kategorija­ma - istaknuo je predsjedni­k.

Osvrnuo se i na novu cijenu ribolovnih dozvola, koja je ove godine stotinu eura. Razlozi za novu cijenu su rast svih troškova koje Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac i pojedine udruge imaju i izrada nove gospodarsk­e osnove, koja je potrebna za ishođenje nove koncesije. Respektabi­lan rad Udice pohvalili su gradonačel­nik Goran Aladić i predsjedni­k Gradskog vijeća Dražen Trcović, potvrdivši dosadašnju kvalitetnu suradnju, ali i neupitnost buduće financijsk­e potpore. Tijekom skupštine predstavlj­ena je i uvećana fotografij­a iz 1934. koja svjedoči o početcima sportskog ribolova u Donjem Miholjcu.

 ?? ??
 ?? ?? Fotografij­a iz 1934., s početaka sportskog ribolova
Fotografij­a iz 1934., s početaka sportskog ribolova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia