Glas Slavonije

Osječani nižu pobjede i pritom ne gube setove

- N.B. ■

Kadetski odbojkaški uzrast ima privilegij tijekom sezone odigrati velik broj utakmica. Jedinstven­a liga u kojoj sudjeluje 14 klubova sjajan je poligon za razvoj i skupljanje iskustva, a tu prigodu imaju i mladići rođeni 2006. i mlađi s hrvatskog istoka. U konkurenci­ji su i tri slavonska kluba, koja će na kraju pokušati biti među osam najboljih koji će na kraju sezone na završnom turniru igrati za naslov. Proboj za prolazak u play-off, ali i više od toga nije upitan za Mursu-osijek, koja je prošle sezone osvojila drugo mjesto na PH. Aktualna generacija pod vodstvom Zvonimira Bogdanović­a odradila je dosadašnja četiri kola i sedam utakmica na visokoj razini. Kadeti s Drave su nakon pet pobjeda u prvom dijelu sezone drugi otvorili u Splitu, gdje su sa po 3:0 nadvisili domaćina te Ribola Kaštela. Posebno veseli pobjeda nad vršnjacima Splita, koji su u prethodnih šest utakmica samo jednom kapitulira­li. "Mursa" je sedam pobjeda ostvarila i bez izgubljeno­g seta, stoga je jasno da trener Bogdanović na okupu ima kadar s kojim se može boriti i za naslov prvaka. Njega čine: Gabriel Šunjo, Ivan Dugandžić, Martin Bošnjak, Jakov Šušnjara, Roko Šustek, Mario Volarić, Dorian Mihin, Krešimir Bohović, Roko Čičak, Karlo Malčić, Patrik Ljubojević, Domagoj Petrović, Petar

Stojković i Niko Puljić. Trenutnu poziciju koja vodi u doigravanj­e drže i odbojkaši sa Save. Marsonia je na učinku 4-4 s deset bodova, što je trenutno dostatno za osmo mjesto. Prve utakmice u 2023. Brođani su odigrali u Rijeci, gdje ih je porazio domaćin (3:0), a slavilo se protiv Rovinja (2:1). Tijekom dosadašnje­g dijela sezone za sastav trenera Šimića igrali su: Dario Blažević, Šimun Bogdanović, Karlo Breščakovi­ć, Endy Džebić, Jona Janković, Andrej Kalanj, Antonio Konjetić, Antonio Lačen, Lovro Novoselić, Bruno Orešković, Gašpar Pavlović, Ivan Pejanović, Luka Šaf i Josip Šokčević.

Na mini turniru u sklopu 4. kola u Splitu zaigrali su i Nuštarci. Zrinski je nakon pet poraza upisao premijernu pobjedu protiv Kaštelana (2:1), ali protiv Splita nije išlo (0:3). Mogao je saldo od trenutnih 1-6 i četiri boda (10. mjesto) biti i bolji, ali se još tamo u uvodnim dvobojima gubilo 2:1 od Marsonije i Rovinja u neizvjesni­m završnicam­a. No ima za sastav Stjepana Raguža i Tihomira Škvarića još dosta utakmica za popravak dojma i plasmana koji će na parketu pokušati ostvariti: Marin Rupčić, Ante Rupčić, Ruben Smilović, Ivan Šarić, Dario Solarević, Ante Šimunović, Luka Kremer, Eugen Sesar, Šimun Ižaković, Dorijan Škvarić, Matej Ban.

 ?? ?? Mladi odbojkaši nuštra ostvarili su premijernu pobjedu u Splitu
Mladi odbojkaši nuštra ostvarili su premijernu pobjedu u Splitu
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia