Glas Slavonije

“Mursaše” u Ljubljani čekaju obračuni s vodećim dvojcem lige

Osječani danas od 17 sati igraju protiv austrijske Zadruge, a u četvrtak protiv odličnog ACH Volleya

- Nino Benčina ■

Početak veljače donosi nam posljednji turnir osnovnog dijela MEVZA lige odbojkaša. Na programu je deset utakmica 5. kola, u sklopu kojeg će dva dvoboja odraditi i Mursa-osijek. Hrvatski viceprvak i trenutni lider Superlige potegnuo je do Ljubljane, gdje će odmjeriti snage s trenutno vodećim dvojcem.

Najjači testovi

Danas od 17 sati u dvorani Tivoli protivnik je austrijska SK Zadruga Aich/ Dob, koja je u dosadašnji­h osam ogleda ostvarila šest pobjeda, a dva poraza upisana su od slovenskih sastava (Merkur, Kamnik). Riječ je o klubu koji je tri puta bio prvak svoje zemlje, posljednji naslov osvojen je 2019., a sezonu prije slavila se i jedina MEVZA titula. Nakon što odrade dvoboj s Austrijanc­ima, odbojkaše s Drave dan poslije, u četvrtak, u isto vrijeme čeka i sudar s vodećim i neporaženi­m ACH Volleyem. Ljubljansk­i sastav aktualni je pobjednik slovenskog prvenstva i Kupa te MEVZA lige, gdje juriša na 13. naslov. Nema što, imat će "mursaši" dva najjača moguća testa svojih trenutnih mogućnosti.

- Ostala su nam za kraj dva protivnika koja su dosadašnja četiri turnira odradila s najboljim omjerom. Naš je pak polovičan, imamo četiri pobjede i isto toliko poraza, a potrudit ćemo se da naš nastup u MEVZA ligi ne završi u minusu - kaže trener Mario Teppert, koji se još ne odriče mogućnosti borbe za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanj­e. Teorija još igra, ali zna trener "mursaša" da do play-offa vodi najteža moguća staza.

- Da bismo ostali do kraja u igri, moramo dobiti obje utakmice, a ni to nije garancija. Naravno, ne idemo u Ljubljanu na izlet, želimo odigrati dvije dobre utakmice, vidjet ćemo za što će biti dovoljno. U dosadašnje­m dijelu kiksali smo samo krajem godine protiv Union Raiffeisen­a, kada smo izgubili u četiri seta. S tom pobjedom izgledi za proboj kmicu koja nas čeka u nedjelju u domaćem prvenstvu - naglašava Mario Teppert.

Nakon povratka iz Slovenije osječke odbojkaše čeka derbi 14. kola Superlige. U dvoranu Jug (Gradski vrt je zauzet) stiže Ribola Kaštela, jedan od konkurenat­a u borbi za vrh hrvatskog poretka. Najvažniji je to ispit dosadašnje­g dijela sezone, jer Bogdanović, Lizanec, Vuković, Viloria, Santos i društvo pobjedom čine golem korak prema startnoj "jedinici" za doigravanj­e. No o Kaštelanim­a će se razmišljat­i preko vikenda, sada je u fokusu ljubljansk­i Tivoli i nadolazeći okršaji sa Zadrugom i ACH Volleyem. Ako su već oproštajni, neka se odigraju na visokoj razini. Iako se ne treba i maksimalno potrošiti, treba biti i racionalan, jer ulozi u Siperligi najveći su mogući.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia