Glas Slavonije

Barbara Živković postigla najljepši jesenski pogodak

- D.lekšan ■

Usporedno s početkom priprema za nastavak sezone u Supersport Prvoj ženskoj nogometnoj ligi, zaključiva­o se izbor za najljepši jesenski pogodak vodeće ekipe državnog prvenstva, Osijeka.

Štićenice trenera Gorana Ljubojević­a u svih deset jesenskih prvenstven­ih pobjeda postigle su čak 76 pogodaka, odnosno preciznije 75 budući da su si protivnice jednu loptu same ubacile u vlastitu mrežu. Već taj silni broj pogodaka kaže kako izbor nije lak, ali jedan se morao izabrati.

Navijači najtrofejn­ijeg kluba Hrvatske birali su između 16 ponuđenih, a ljudi su glasovanje­m izabrali da je najljepši pogodak postigla mlada Barbara Živković još u prvom kolu protiv zagrebačko­g Agrama koji je s igrališta Olimpije u Donjem gradu otišao s minus četiri, a da nije uspio zabiti Osječankam­a. One su u prvom poluvremen­u imale minimalnu prednost koju su u prvoj minuti nastavka udvostruči­le, a Barbara je u 57. minuti zapečatila sudbinu “agramerki” postigavši doista prekrasan pogodak. S 40-ak metara posve zdesna ljevicom izvodeći slobodan udarac koji je završio u gostujućem suprotnom gornjem kutu, čime je ta standardna juniorska i novopečena A-reprezen

Izbor nije bio lak, ali navijači su presudili tko je od Osječanki zabio najljepši pogodak jeseni

tativka Hrvatske najavila osječku lijepu i uspješnu jesen. To joj je bio prvi od ukupno tri postignuta pogotka u prvom dijelu sezone, koliko je dala i sada ozlijeđena Mateja Andrlić. Klupsku i ligašku listu strijelaca s 23 postignuta pogotka predvodi Lorena Balić, koja je tako na tragu i šesti put u nizu biti prva topnica lige, a s deset manje, odnosno 13, slijedi ju kapetanica Izabela Lojna. Treća na klupskoj listi strijelaca, pomalo iznenađuju­će, nalazi se stoperka Kristina Nevrkla, koja je postigla devet pogodaka, a jedan manje (8) dala je bosanskohe­rcegovačka reprezenta­tivka Mejrema Medić. Po pet lopti u protivničk­e mreže ubacile su Anela Lubina i Mateja Bulut, četiri je puta poentirala Martina Šalek, a Maria Kunštek se u dva navrata upisala u strijelce.

 ?? ?? Barbara Živković (s loptom) autorica je najljepšeg jesenskog pogotka po izboru navijača ŽNK Osijek
Barbara Živković (s loptom) autorica je najljepšeg jesenskog pogotka po izboru navijača ŽNK Osijek

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia