Glas Slavonije

Pijan izgubio kontrolu pa se zabio u drugi automobil i kuću te potrgao plinske cijevi

- S.lacić ■

Dan nakon prometne nesreće koja se dogodila na križanju Huttlerove i Vukovarske ulice u Osijeku iz policije doznajemo detalje o tome kako se nesreća dogodila. Uzrok je pijanstvo vozača automobila, za dana, koji je prvo udario u drugo vozilo te se na kraju svojim autom zabio u plinske cijevi uz kuću u Vukovarsko­j ulici, zbog čega su morali intervenir­ati vatrogasci.

- U srijedu oko 11 sati 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilo­m kolnikom Huttlerove ulice, iz smjera Divaltove prema Vukovarsko­j. Dolaskom do raskrižja s Vukovarsko­m, skrenuo je udesno u smjeru istoka, a da nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom te sletio udesno izvan kolnika na travnatu površinu nakon čega je prednjim dijelom vozila udario u drugi osobni automobil. Potom je prednjim dijelom automobila udario u pročelje kuće na kojem se nalazila postavljen­a plinska instalacij­a. Zbog udara je došlo do pucanja plinske cijevi te curenja plina. Vozač je alkotestir­an te je utvrđeno da je imao 1,90 promila alkohola u krvi. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdana naredba o određivanj­u mjere opreza zabrane upravljanj­a motornim vozilima u trajanju od 12 sati do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, isključen je iz prometa i odveden u posebnu prostoriju policijske postaje na triježnjen­je - doznajemo od Kristine Vukojević Rac iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Vozač je bio pijan u 11 sati za dana, sada ga čeka “paprena” kazna

Ubrzo nakon nesreće na mjesto događaja pozvani su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Osijek koji su sprječaval­i da dođe do eventualne eksplozije, a policija je zatvorila promet na tom dijelu ceste i preusmjera­vala ga okolnim cestama. Srećom, u ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđeni­h osoba. O silini udara automobila u kuću svjedoči i potpuno uništen prednji dio vozila.

Vozač automobila odveden je kod nadležnog prekršajno­g sudca te mu prijeti kazna od nekoliko tisuća eura zbog vožnje u pijanom stanju, zabrana vožnje vozilima B-kategorije nekoliko mjeseci i što je u tom stanju prouzročio prometnu nesreću. Čeka ga i plaćanje štete na drugom automobilu te plinske instalacij­e koju je uništio nakon što se vozilom zabio u pročelje kuće na kućnom broju 158 u Vukovarsko­j ulici.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia