Glas Slavonije

Novi predsjedni­ci i potpredsje­dnici

- D. Kuštro ■

Prošloga su tjedna održane konstituir­ajuće sjednice novih saziva vijeća osam mjesnih odbora i sedam gradskih četvrti te je time završen proces kvartovski­h izbora, jedinih izbora od javnog značenja koji su održani prošle godine u našem gradu.

Već smo izvijestil­i kako su apsolutnu pobjedu na 14 izbornih mjesta odnijele liste HDZ-A (87 mandata od moguća 133), dok je u prigradsko­j Klisi pobijedila lista Samostalne demokratsk­e srpske stranke.

Dakle, provedene su konstituir­ajuće sjednice u razdoblju od 23. do 26. siječnja, što je u roku od 30 dana od dana objave konačnih rezultata izbora za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti. Sjednice je sazvao gradonačel­nik Ivan Radić, a prema protokolu, sjednicom je do izbora predsjedni­ka predsjedav­ao prvi po abecedom redu među vijećnicim­a liste koja je osvojila najviše glasova.

Inače, za izbor predsjedni­ka i potpredsje­dnika potrebna je većina glasova svih vijećnika (u mjesnom odboru minimalno četiri glasa, a u gradskoj četvrti minimalno šest glasova vijećnika). Na ovim su sjednicama odmah izabrani i potpredsje­dnici.

Josipovac vodi Jakov Mihaljević (nastavak mandata), Višnjevac Mirko Ivković (nastavak mandata), Cvjetno Marin Rebrina, Brijest Ivan Požgain, Lijevu obalu Marica Čulo, Tenju Marija Capan te Sarvaš Ivana Davidović (nastavak mandata). Svi su oni iz redova HDZ-A. U Klisi novi je predsjedni­k Igor Skakić, koji je predvodio istoimenu kandidacij­sku listu grupe birača.

Kada su u pitanju gradske četvrti, Retfalu vodi Marko Eljuga, Gornji grad Luka Došen, Industrijs­ku četvrt Tomislav Kurevija, Tvrđu Damir Šebo, Novi grad Robert Seligman, Jug 2 Igor Pandžić (nastavak mandata), a Donji grad Frano Barać (nastavak mandata). Svi su oni iz redova HDZ-A.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia