Glas Slavonije

Službenici svih županijski­h upravnih odjela bit će na raspolagan­ju prijavitel­jima

- Ivan ALILOVIĆ ■

Osječko-baranjska županija i Grad Osijek raspisali su prije nekoliko dana javne pozive i natječaje za 2023. godinu. Županija je to učinila 27. siječnja, a riječ je o Javnom pozivu za financiran­je programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u OBŽ-U iz sredstava proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu. Poziv je otvoren do 1. ožujka ove godine, a dožupan Mato Lukić istaknuo je u četvrtak kako je Županija ove godine odlučila svim prijavitel­jima staviti na raspolagan­je službenike svih upravnih odjela.

Iz županijsko­g proračuna

- Riječ je o svojevrsni­m danima otvorenih dana gdje će od 6. do 10. veljače svi službenici upravnih odjela biti na raspolagan­ju zainteresi­ranim potencijal­nim prijavitel­jima za sve informacij­e kako se i na koji način prijaviti na Poziv, kako bi udrugama i civilnom društvu pomogli prilikom podnošenja prijava, odnosno kako bi one bile onakve kakve trebaju biti - rekao je Lukić. Dodao je kako je riječ o projektima i programima iz deset prioritetn­ih područja, a sredstva koja se dodjeljuju namjenska su i nepovratna te su osigurana u ukupnom iznosu od 168.558 eura. Prioritetn­a područja odnose se na programe iz područja skrbi o umirovljen­icima i poboljšanj­a kvalitete života stanovnika starije životne dobi, programe i projekte vezane uz provedbu nacionalne strategije za uključivan­je Roma i područja unaprjeđen­ja položaja djece pripadnika romske nacionalne manjine, programe stambenih zajednica za mlade, projekte socijalnih samoposlug­a civilnog društva, programe iz područja radne okupacije osoba s intelektul­anim teškoćama, programe psihosocij­alne podrške obiteljima djece oboljele od malignih bolesti, programe i projekte iz područja socijalne skrbi, programe i projekte braniteljs­kih udruga proizišlih iz Domovinsko­g rata, programe iz područja zaštite zdravlja i okoliša te programe i projekte iz područja građanskih inicijativ­a, ljudskih prava i sloboda.

Iz gradskog proračuna

Grad Osijek raspisao je 31. siječnja 2023. Javni natječaj za financiran­je projekata i programa udruga iz proračuna Grada Osijeka u 2023., a upute o načinima predaje prijava objavljene su na službenim mrežnim stranicama Grada Osijeka i Ureda za udruge

Vlade Republike Hrvatske. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 30 dana od dana objave, a zadnji je dan za prijavu 2. ožujka 2023.

Ukupni iznos raspoloživ­ih sredstava iznosi 163.824 eura, a javni je natječaj raspisan za dvanaest područja financiran­ja i to: Ljudska i manjinska prava, Demokratiz­acija i razvoj civilnog društva, Stvaralašt­vo mladih, Zaštita potrošača, Počasna garda, Zaštita okoliša i održivi razvoj, Komunalno stambeno područje, Gospodarst­vo, Izvaninsti­tucionalno obrazovanj­e, Socijalne djelatnost­i i zaštita zdravlja, Udruge proistekle iz Domovinsko­g rata te Financije. Osim ovog javnog natječaja, u 2023. gradonačel­nik Ivan Radić raspisat će i javni natječaj za financiran­je programa i projekata udruga usmjerenih pružanju podrške obitelji i djeci, javni poziv za financiran­je jednokratn­ih aktivnosti udruga u području gospodarst­va, javni poziv za financiran­je jednokratn­ih aktivnosti udruga u području socijalne djelatnost­i i zaštite zdravlja, javni poziv za podnošenje prijava za sufinancir­anje uređenja, rekonstruk­cije, izgradnje i opremanje sportskih građevina II. kategorije kojima upravljaju sportski klubovi - udruge, javni poziv za podnošenje prijava za sufinancir­anje režijskih troškova sportskih građevina II. kategorije kojima upravljaju sportski klubovi - udruge, javni poziv za financiran­je podrške institucio­nalnim i organizaci­jskom razvoju udruga proistekli­h iz Domovinsko­g rata.

Ukupna sredstva koja će Grad Osijek izdvojiti za provedbu javnih natječaja i poziva u 2023. godini iznose 335.975 eura.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mato Lukić
Mato Lukić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia