Glas Slavonije

Hodanjem do zdravlja - pridružite se!

- I. Rab Guljaš ■

U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka, Liga protiv raka Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, zajedno s udrugama oboljelih i liječenih građana od raka, u subotu, 4. veljače, organizira­ju akciju Hodanjem do zdravlja. Aktivnost će se odvijati kod pješačkog mosta u Osijeku s početkom u 10 sati, na otvorenom i u sigurnom okružju, pod vodstvom stručnjaka kineziolog­a Ivana Matančića, prof., i Nikole Kraljika, dr. med., spec. javnog zdravstva. Sudjelovan­je je besplatno za sve zainteresi­rane građane.

Aktivnost ovogodišnj­eg obilježava­nje Svjetskog dana borbe protiv raka u Osijeku prijavljen­a je i objavljena na službenim stranicama Svjetskog dana borbe protiv raka 2023., te je dio od tristotinj­ak ovogodišnj­ih prijavljen­ih svjetskih aktivnosti. ”Podsjećam na činjenicu da se čak 50 posto karcinoma može spriječiti da nikada ne nastane, i to s malo truda: treba prekinuti konzumacij­u duhanskih proizvoda, zdravo se hraniti, redovito se baviti tjelesnom aktivnosti, održavati normalnu tjelesnu težinu, ne pretjeriva­ti u konzumacij­i alkohola, zaštititi se od infekcija povezanih s nastankom raka i izbjegavat­i nekritičko sunčanje. Za rak dojke, rak pluća, rak vrata maternice i rak debelog crijeva postoje nacionalni programi prevencije koji daju svoje pozitivne rezultate Uključite se na bilo koji način u obilježava­nje Svjetskog dana borbe protiv raka jer zajedno možemo stvoriti promjene”, ističe dr. Kraljik.

Obilježava­nje Svjetskog dana borbe protiv raka “Uklanjanje jaza u skrbi” nastavak je započete kampanje usmjerene na postizanje još većeg napretka, što znači omogućiti većem broju ljudi da traže i dobiju skrb koju trebaju i zaslužuju. Pridružite se 4. veljače i pomozite zatvoriti jaz u skrbi za oboljele od raka, za svijet bez raka. Naše vrijeme za djelovanje je sada! - poručuju organizato­ri.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia