Glas Slavonije

Za veće stipendije i više specijalis­tičkih pregleda

- P.Ž. ■

Članice Odbora za društvene djelatnost­i Gradskog vijeća Slatine na svom su sastanku ostale uskraćene za "plan rada gradske uprave vezano uz društvene djelatnost­i u 2023. godini" jer, prema riječima pročelnika Krunoslava Šaraboka, nema zakonske obveze za donošenje takvog dokumenta, a o dinamici donošenja pojedinih odluka odlučuje gradonačel­nik u skladu sa svojim nadležnost­ima. No vršitelj dužnosti ravnatelja Gradske razvojne agencije Jurica Culej predstavio je plan prijave i izrade projekata koji se odnose na društvene djelatnost­i u 2023. godini.

Odbor, koji se bavi problemati­kom kulture, sporta, socijalne skrbi i zdravstva, informiran­ja i obrazovanj­a, predložio je sustavnije podupiranj­e studenata medicine, kao i onih liječnika koji odaberu specijaliz­aciju iz obiteljske medicine, te ugovaranje više specijalis­tičkih zdravstven­ih pregleda koji će omogućiti bolju zdravstven­u zaštitu sugrađana. Budući da Odbor želi uzeti u obzir mišljenje liječničke struke o toj problemati­ci, liječnici obiteljske medicine dobili su na svoje mail-adrese anketu u kojoj će izraziti svoje mišljenje i prijedloge. Kako bi rad udruga bio transparen­tan i svima dostupan, predložena je izrada kataloga aktivnih udruga na području grada, Vodiča za udruge s popisom kontakata odgovornih osoba i kratkim opisom rada i djelatnost­i udruge. S obzirom na ograničeno­st sredstava za udruge i broj projekata (dva), Odbor za društvene djelatnost­i predložio je raspisivan­je drugog natječaja za udruge nakon završetka prvoga te raspisivan­je natječaja za sufinancir­anje projekata organizaci­ja civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije, ovisno o raspoloživ­im financijsk­im sredstvima.

Odbor je predložio izdavanje Vodiča za udruge i Vodiča za pružanje socijalnih usluga

Odbor je također predložio izradu Vodiča za pružanje socijalnih usluga u gradu, koji će u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad Područnim uredom Slatina pružati osnovne informacij­e građanima i popis potrebne dokumentac­ije za ostvarivan­je različitih socijalnih usluga. – Grad Slatina želi dobiti titulu Grada za mlade, pa Odbor predlaže izmjenu uvjeta za dobivanje studentski­h, sportskih i srednjoško­lskih stipendija, npr. povećanje iznosa stipendija i izmjenu uvjeta. O tome ćemo se savjetovat­i s članovima Gradskog savjeta mladih i zainteresi­ranom javnošću, a konačnu će odluku naposljetk­u donijeti Gradsko vijeće – kaže predsjedni­ca Odbora za društvene djelatnost­i Sanja Mrzljak Jovanić.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia