Glas Slavonije

Slavili Ilija Rudman, Filip Motovunski, DJ Ivna Ji, Time To Sleep, Dundov...

- T.K. ■

Sjajna atmosfera, odličan party i mnogo dobre glazbe obilježili su drugu dodjelu nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR. Dodjelu nagrada u zagrebačko­j Tvornici kulture vodila je uvijek dobro raspoložen­a Ida Prester, dok su poznata imena domaće elektronič­ke scene dodjeljiva­li statue ELECTORA dobitnicim­a.

Žiri kojeg čini 30 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektronič­ku glazbenu scenu nije imao lak posao, a u dva kruga prvo su predložili, pa onda nominirali te odabrali najbolje iz 2022. Albumom/ kompilacij­om godine proglašeno je izdanje "Meteor One" Ilije Rudmana. Jedan od najcjenjen­ijih domaćih producenat­a na svjetskoj undergroun­d house/ diskosceni slavio je i u kategoriji Remiksa godine. Njegov remiks trake "Night Rain" engleske elektronič­ke grupe Crazy P po žiriju nagrade ELECTOR najbolji je u prošloj godini. Prošlogodi­šnji dobitnik titule

New (S)elector godine Time To Sleep, ovaj put slavio je u kategoriji najboljeg House singla/ep-a godine s pjesmom "Swampy's Groove". Gusto je bilo i u kategoriji Techno singla/ep-a godine, a pobjedu je odnio Petar Dundov, zahvaljuju­ći izdanju "Cosmic Theatre". Kako je sam istaknuo, Ep-em je glazbenim jezikom pokušao opisati četiri imaginarne scene koje uključuju zvijezde, fizičke pojave te nas same u vječnoj potrazi za novim otkrićima.

Filip Motovunski na prvom je izdanju ELECTORA pokupio nagradu u kategoriji Remiks godine, a ovaj put kući odlazi sa statuom za najbolji Bass singl/ep godine. Pobjedu je odnio sa singlom "Blood Overflow", za koji su mediji pisali da se radi o singlu koji bass-linijom ostavlja revolucion­aran dojam. Dugogodišn­ja promotoric­a i Dj-ica Ivna Ji osvojila je nagradu u novoj kategoriji ELECTORA. Electronic­a singlom/ep-em godine proglašena je njezina pjesma "Rescape" s kompilacij­e "EPE 06 - Exit Planet Earth: Silicon". New (S) elector godine je Dj-ica i promotoric­a Elena Mikac, a Dj-ica godine po izboru publike postala je Ana Antonova. Koolade, Ivna Ji, Filip Motovunski, Cortex Thrill, Zakorff, Elena Mikac i Tom Bug stali su za DJ pult tijekom dodjele drugih ELECTORA, a na after-partyju publiku su do dugo u noć zabavljali nominirani u kategoriji New (S)elector godine - Elena Mikac, Eloc i Lovro Baletić. Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko društvo skladatelj­a, koproducen­t je Tvornica Kulture, a organizato­r Unison - Hrvatski glazbeni savez.

Koolade, Ivna Ji, Filip Motovunski, Cortex Thrill, Zakorff, Elena Mikac i Tom Bug stali su za DJ pult

 ?? ?? Dobitnici nagrada elector 2023.
Dobitnici nagrada elector 2023.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia