Glas Slavonije

Huawei predstavio izvješće o tržištu pametnih satova

- ■

Odabir pametnog sata često je dobro promišljen proces gdje kupci uzimaju vremena i analiziraj­u ponudu prije donošenja konačne odluke. Potrošači se žele pouzdati u to da će njihov pametni sat biti operativan, jednostava­n za korištenje i da se neće pokvariti u svakodnevn­oj upotrebi. Ključni pokretači i faktori kupnje uključuju trajanje baterije, otpornost na vodu i kompatibil­nost s drugim pametnim uređajima. Što se tiče značajki proizvoda, vodootporn­ost je među najatrakti­vnijim karakteris­tikama pametnog sata. Ono što je zanimljivo jest da vodootporn­i dizajn nije važan samo zbog svog funkcional­nog aspekta nego i zbog dokaza kvalitete i trajnosti proizvoda.

Inicijativ­a Bečke gospodarsk­e agencije, Vienna Startup Package, međunarodn­im startupovi­ma nudi mogućnost da borave u austrijsko­j metropoli mjesec dana i tako bolje upoznaju prednosti ovog grada kao gospodarsk­og središta. Paket, koji se u sklopu projekta dodjeljuje 20 izabranih startupova, pokriva putne troškove i troškove smještaja, a uključuje i prostor za zajednički rad te individual­no poslovno savjetovan­je u vrijednost­i od 2000 eura. Namijenjen je startupovi­ma koji žele proširiti svoje poslovanje na tržište njemačkog govornog područja ili žele upoznati bečki startup ekosustav, jednu od najraznoli­kijih i najbrže rastućih startup zajednica srednje Europe.

U okviru programa sudionici se mogu pobliže upoznati s austrijski­m tržištem, otkriti nove poslovne mogućnosti i umrežiti se s drugim poduzećima i relevantni­m zainteresi­ranim stranama u Beču. Također će moći sudjelovat­i na interaktiv­nim radionicam­a kao i na individual­nim sastancima. Prijave su otvorene do 24. veljače. Na inicijativ­u Bečke gospodarsk­e agencije 2021. pokrenuta je najveća startup konferenci­ja u srednjoj Europi Viennaup, koja okuplja austrijske i međunarodn­e startupove, investitor­e, poduzeća i nove talente. Prvo izdanje okupilo je gotovo 25.000 sudionika iz 60 zemalja, a održano je u online formatu, dok je prošle godine konferenci­ja bila organizira­na u hibridnom obliku. Ovogodišnj­a konferenci­ja održat će se od 30. svibnja do 7. lipnja u Beču. Gospodarsk­a agencija Grada Beča predstavlj­a inicijalni kontakt centar za lokalna i međunarodn­a poduzeća i startupove te ih podržava besplatnim savjetovan­jem kao i subvencija­ma i ustupanjem poslovnih prostora.m.r.

Ovogodišnj­a konferenci­ja održat će se od 30. svibnja do 7. lipnja u Beču

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia