Glas Slavonije

U Jugoviću ima još dinamita, Živkovićev prvi profi potpis

Jugović je potpisao novi ugovor na još godinu dana, a mladi Živković do 2026.

- Dalibor Keler ■

UGradskom vrtu nastavljaj­u s rješavanje­m kadrovske problemati­ke. Nakon što su reducirali igrački kadar transferim­a, posudbama i raskidima ugovora, na red su došla produženja vjernosti ili potpisi prvih profi ugovora. Prvi su na redu bili domaći dečki. Iskusni Vedran Jugović, kojem je na ljeto istjecao ugovor, potpisao je na još godinu dana. Drugi potpis posve je drukčije naravi. Prvi profesiona­lni ugovor dobio je 16-godišnji Filip Živković. On je potpisao do 31. siječnja 2026. Pomalo čudan datum, ali po slovu pravila maloljetni igrači ne mogu potpsati ugovor na razdoblje duže od tri godine.

Iskustvo i mladost

Inače, Jugović je imao opciju produženja starog ugovora, ali potpisao je novi s nešto izmijenjen­im uvjetima. Važan dio njegova novog ugovora bit će nastupi. Inače, Jugović je od dolaska Renea Pomsa na trenersku poziciju postao neizostavn­i dio prve momčadi, a premda će nešto manje od pola godine napuniti 34 godinem još uvijek u njemu ima dinamita.

- Svakako da sam vrlo zadovoljan, htio bih ovim putem zahvaliti Klubu, treneru i posebno mojim suigračima, bez kojih ne bi bilo ni ovog čina. Prvenstven­o mi je važno da su me u posljednje vrijeme zaobišle ozljede, da je sve sa zdravljem u redu. Vjerujem da će tako biti i ubuduće, pa će možda slijediti i novi potpis. Moja je velika želja bila produžiti suradnju, mislim da ova neka nova priča i ciljevi koji su pred nama mogu biti novi izazov. Naša je nogometna škola, po meni, i najveća vrijednost Osijeka, godinama je slovila za najbolju u Hrvatskoj i "izbacivala" odlične igrače.

U budućnosti vidim da bi taj miks domaćih igrača na terenu i onih koji nam donose novu kvalitetu mogao donijeti puno radosti navijačima - istaknuo je iskusni veznjak bijelo-plavih.

Živković je u prvi plan došao također otkako je Poms na klupi. Dopao se na zimskim pripremama, a, osim toga, savršeno se uklapa u novu

KONTAKT: Ivana LIOVIĆ // 031 223 220 strategiju osječkog kluba, u kojoj će igrači iz Škole nogometa, ako to zasluže, dobivati više prostora za dokazivanj­e na prvoligašk­oj sceni. - Odličan je to osjećaj, meni koji sam ovdje rođen i kojem je zaigrati za NK Osijek još kao dječaku bio san. Nadam se da ću u karijeri još puno puta potpisati za moj klub. Opet ću istaknuti kako su nama mladima naši stariji igrači, od kapetana pa nadalje, velika podrška i na terenu i izvan njega. Nadao sam se da ću dočekati ovaj trenutak i želja mi se, eto, brzo ostvarila. Dočekao sam potpis ugovora i sada su na redu nove želje. Odnosi se to na što više nastupa, dakako i što veći broj golova koje želim zabiti za Osijek i proslaviti ih s nawww.glas.hr/sport šim navijačima. Sretan sam, naravno, kako ne bih bio u ovakvoj situaciji - rekao je Živković.

Novi smjer

Sportski direktor NK Osijek Ivica Kulešević također nije skrivao zadovoljst­vo odrađenim poslom, uz to je skrenuo pozornost na smjer kojim klub želi ići u sljedećem razdoblju, a u njega se ta dva potpisa ugovora posve uklapaju. - Izuzetno mi je drago što smo potpisali ugovore s Vedranom Jugovićem i Filipom Živkovićem. Jugović je naš dokapetan, igrač golemog iskustva i jako važna karika u svlačionic­i i na terenu. Filip Živković je, pak, jedan od najtalenti­ranijih igrača naše Škole nogometa, koji već ozbiljno kuca na vrata prve momčadi i koji je sigurno budućnost NK Osijek. Ovo je važan trenutak kako za njih tako i za naš klub. Krenuli smo u reorganiza­ciju sportske filozofije i rekonstruk­ciju igračkog kadra. Zbog toga moram zahvaliti Vedranu Jugoviću, koji je odmah pristao biti dio tog novog smjera kojim želimo ići, a vjerujem da će ovi potpisi biti poticaj i svim ostalim igračima. Imamo još nekoliko igrača iz B-momčadi, juniora i kadeta, koje planiramo priključit­i prvoj momčadi, a to ćemo učiniti u ovoj polusezoni - istaknuo je Kulešević.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia