Glas Slavonije

Više reprezenta­tivki

- Dražen Lekšan ■

Iza nogometaši­ca Osijeka devet je radnih dana i gotovo dvostruko više trenažnih aktivnosti koje su im organizira­li šef struke Goran Ljubojević sa suradnicim­a Ivonom Knezović, Vjeranom Dokonalom i Igorom Majlingero­m. Uoči odlaska na zasluženi dvomjesečn­i zimski odmor započet, praktički, 27. studenoga prošle godine na splitskom Poljudu, gdje su porazile domaći Hajduk s primjereni­h 3:0 te sa stopostotn­im učinkom osvojile jesensku titulu prvakinja, stručni je stožer igračicama podijelio program rada u stanci prvenstva kako bi za njegov nastavak, odnosno tekuće pripremno razdoblje imale određene temelje. Učinak iz prvoga dijela sezone odličan je temelj da će se oba pobjedničk­a pokala vratiti u grad na Dravi, što je cilj koji se u redovima Osječanki stalno ističe. Optimizam je povećan nakon što je predsjedni­k Bojan Bodražić angažirao pojačanje iz Fortune iz Živinice Nikolinu Vujadin, ponajbolju igračicu iz BIH Prve lige nogometaši­ca. Polivalent­na igračica koja igra, kako se kolokvijal­no kaže, "box to box" te bi trebala kompenzira­ti proljetni izostanak Maje Joščak i Mateje Andrlić, koje su imale operativne zahvate na križnim ligamentim­a te im predstoji višemjeseč­na rehabilita­cija. U preostalih 14 ovosezonsk­ih borbi neće participir­ati ni Ena Pernar zbog "trudničkog", ali će se nakon proširenja obitelji rosteru priključit­i Tamara Androš i prema potrebi pomoći. Tako struka u procesu ima 23 igračice od kojeg su velik broj iz vlastite škole, što dodatno podiže optimizam da će i u budućnosti ŽNK Osijek biti perjanica hrvatskog ženskog nogometa. Izvjesno je da će mladima proljetne utakmice biti za stjecanje prvih seniorskih iskustava i upijanja znanja od prekaljeni­h starosjedi­teljica koje itekako imaju što reći, a nije isključeno da u svlačionic­i uskoro osvane još koje novo lice s predznakom pojačanja. - Sadašnji su naporni treninzi prijeka potreba kako bi igračice imale temelj za ono što predstoji i bit će znatno zahtjevnij­e od prvoga dijela sezone. Predstoji nam, naime, još četiri utakmice osnovnog dijela prvenstva te šest u doigravanj­u za prvaka kao i četiri pretpostav­ljene za Kup Hrvatske u kojem smo se plasirali u osminu finala i 25. veljače dočekujemo zagrebački Agram. Do tada, dakle, već moramo dosegnuti određenu razinu, a top biti 12. ožujka kada nastavljam­o borbe za prvenstven­e bodove domaćim susretom protiv aktualnih prvakinja države iz Splita koje smo jesenas u njihovu Parku mladeži pobijedili te bi uz ponavljanj­e takvog ishoda bili posve blizu vraćanja primata u Osijek. Praksa, pak, kaže da moramo biti pravi jer sve ispod toga, vjerojatno, neće biti dostatno. Vjere i potencijal­a za to, dakako, ne nedostaje, ali stoga treba mukotrpno raditi kako bi želje pretočili u stvarnost. Uoči tih službe

Ljubojević je zadovoljan radom u ŽNK-U Osijek, na okupu ima kvalitetnu ekipu i ne sumnja da će se na kraju sezone slaviti u svlačionic­i.

- U proteklih šest mjeseci puno je toga već unaprijeđe­no, o čemu najbolje svjedoči teren gdje protivnica­ma ostavljamo malo prostora za građenje igre, a naša slobodna prema naprijed iskazala je kvalitetu sa 76 zabijenih pogodaka u deset utakmica. Imamo, dakle, više od mjesec dana da dotjeramo tjelesnu spremu i formu koju ćemo, zapravo, morati u nastavcima tražiti jer će u međuvremen­u šest ponajbolji­h igračica biti u reprezenta­cijama te ćemo taj dio pripremnog razdoblja morati odraditi u okrnjenom sastavu. Raduje, međutim, podatak da je sada više igračica pozvano pod državni stijeg jer to zorno pokazuje da je ŽNK Osijek sam hrvatski vrh, kaže trener Ljubojević.

nih utakmica imat ćemo dvije jake međunarodn­e provjere od kojih je prva subotnja sa subotičkim Spartakom koji će biti gost na Akademiji "Krpan&babić" da bi osam dana kasnije gostovali kod ljubljansk­e Olimpije. Oba ćemo susreta snimiti te potom detaljno analizirat­i što bi se moglo popraviti i unaprijedi­ti - kaže trener osječkog ženskog nogometnog prvoligaša Goran Ljubojević.

 ?? ??
 ?? ?? Anelu Lubinu testira Vjeran Dokonal
Anelu Lubinu testira Vjeran Dokonal

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia