Glas Slavonije

Jandrokovi­ć: Ono što rade oporba i Milanović pritisak je na nadležne institucij­e

- ■

Vezano uz aferu SMS, zbog koje oporba proziva vladajuće, predsjedni­k Sabora Gordan Jandrokovi­ć istaknuo je kako je važno da nadležne institucij­e ne budu pod pritiskom, upozorivši da je ono što rade oporba i dijelom predsjedni­k Republike Zoran Milanović pritisak na nadležne institucij­e. Pozvao ih je da to ne čine.

"Ne mogu reći da je nešto pritisak dok ne vidim cjeloviti materijal. To može biti informiran­je o nečemu, može biti zahtjev vezan uz nešto, ali iz ovih materijala koje imamo - to je jako teško procijenit­i. Zato je važno da institucij­e nisu pod pritiskom", odgovorio je na pitanja o tome Jandrokovi­ć novinarima u Saboru. Podsjetio je da su nadležne institucij­e procesuira­le velik broj političkih dužnosnika, pri čemu su neki završili u zatvoru, a neki su oslobođeni­su krivi. Ponovio je kako o tome nema sve informacij­e. "Time se bave istražitel­ji, Uskok, DORH, policija. Oni mogu reći je li netko nešto zgriješio ili nije", poručio je. Upitan za komentar svoje komunikaci­je s bivšim predsjedni­kom Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavo­m Jakupčićem, Jandrokovi­ć je podsjetio da mu se Jakupčić u SMS porukama žalio, ali ne zna zašto je odabrao baš njega za to. "Činjenica je da tu nema apsolutno ničeg spornog", kazao je.

Upitan je li u porukama gdje se spominje AP riječ o premijeru Andreju Plenkoviću, Jandrokovi­ć je kazao: Vjerojatno je riječ o premijeru. No, poručio je, bitno je i u kojem kontekstu se spominje. “Vidljivo je da su oni koji su ga spominjali ne previše zadovoljni onim kako je radio i što je činio. Ne mogu presuđivat­i na temelju djelomične dokumentac­ije i djelomično prenesenih informacij­a”, rekao je.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia