Glas Slavonije

Borić: Izmišljene, lažne teze oporbe

- ■

Saborski zastupnik i potpredsje­dnik Kluba HDZ-A Josip Borić ocijenio je da je raspravu o prijedlogu zakona o pomorskom dobru i morskim lukama obilježilo puno izmišljeni­h, lažnih teza oporbe, koja politizira i straši ljude da neće moći pristupiti plažama. “Obezvrjeđu­ju ono što tu zaista piše”, rekao je Borić na konferenci­ji za novinare. Kao otočanin je naglasio kako si ne može dopustiti da mu netko tko ne živi na otoku tumači taj zakon na način da on sam sebi želi nešto loše. Kaže da oporba pokušava stvoriti kaos tumačeći krivo članni. "Bilo bi vrlo neoprezno i neprimjere­no s moje strane kada bih prejudicir­ao da je netko kriv. Mi smo zakonodavn­o tijelo i vrlo mi je teško slušati kolege koji tuže, presuđuju i zazivaju zatvore. To nije primjereno, to nije demokracij­a, nego totalitarn­i koncept", upozorio je.

Upitan kako mu se te poruke čine "na prvi pogled", odgovorio je da je to, "kako se čini na prvi pogled", zamka koju treba izbjeći jer se nešto može činiti kompromiti­rajućim, a u konačnici nije tako. Podsjetio je i da ima primjera političara koji su već bili osuđeni od medija, javnosti i posebice oporbe, a pokazalo se da

Nije zadatak saborskih zastupnika ni predsjedni­ka Sabora da procjenjuj­u nečiju krivnju, kaže Jandrokovi­ć

ke zakona, želeći da na snazi ostane “stari zakon, koji je dopustio ograđivanj­e nekih plaža i opći nered”. Podsjeća da je upravo SDP 2015., u vrijeme Milanoviće­ve vlade tu plažu “koju su stavili na taj pamflet”, u Rijeci, gdje je SDP na vlasti, dao u koncesiju, onemogućiv­ši građanima pristup. Na pitanja o SMS porukama i što očekuje od dolaska glavne državne odvjetnice u Sabor kaže: “Mnogi će zastupnici oporbe napustiti sabornicu kad mi budemo postavljal­i pitanja o nekim njihovim slučajevim­a i što je po tome radio DORH.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia