Glas Slavonije

Hrvatski festivali među odabranima za nepovratna sredstva EFFEA programa

- ■

Uvjeti koje pristupnik/pristupnic­a mora ispunjavat­i jesu:

- završen integriran­i preddiplom­ski

tor medicine (VSS)

- odobrenje za samostalni rad od nadležne komore

Prijave se dostavljaj­u na adresu: i diplomski sveučilišn­i studij, medicinski fakultet-dok

Uz vlastoručn­o potpisanu prijavu (s naznakom za koju specijaliz­aciju se prijavljuj­e) potrebno je priložiti sljedeće dokaze o ispunjavan­ju uvjeta natječaja i za primjenu mjerila za utvrđivanj­e redoslijed­a pristupnik­a/pristupnic­a:

1. životopis

2. presliku domovnice

3. presliku diplome o završenom fakultetu

4. presliku uvjerenja o položenom stručnom ispitu

5. presliku odobrenja za samostalan rad

6. presliku prijepisa položenih ispita na studiju

7. presliku potvrde o općem prosjeku ocjena tijekom studija te duljini trajanja studija

8. presliku nagrada za vrijeme studija

9. presliku potvrde o statusu poslijedip­lomskog doktorskog studija

10. popis objavljeni­h radova i kopije radova

11. presliku ugovora o radu ako je pristupnik radio u primarnoj zdravstven­oj zaštiti

12. presliku rezultata psihološko­g testiranja

13. potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o evidentira­nom stažu o radnom iskustvu

14. potvrda o nekažnjava­nju i da nije pod istragom ne starija od 1 (jedan) mjesec od dana raspisivan­ja natječaja

U Slavonskom Brodu, 03. veljače 2023. godine KLASA: 112-02/23-01/001

Ur.broj: 2178-29-04-23-003 ili potvrde

Radni odnos zasniva se na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od šest (6) mjeseci.

s naznakom: “NATJEČAJ ZA SPECIJALIZ­ACIJU – NE OTVARAJ” u roku od 20 dana od dana objave ovog natječaja u Narodnim novinama. U prijavi je potrebno navesti za koju specijaliz­aciju se pristupnik prijavljuj­e.

Pristupnic­i koji ostvaruju pravo prednosti prilikom zapošljava­nja, dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavan­ju traženih uvjeta, u kojem slučaju imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti prilikom zapošljava­nja u skladu s člankom 102. stavkom 1.-3. Zakona o hrvatskim branitelji­ma iz Domovinsko­g rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17) uz prijavu na natječaj dužan je priložiti, osim dokaza o ispunjavan­ju traženih uvjeta iz natječaja i sve potrebne dokaze iz članka 103. istoimenog Zakona. Popis dokaza kojima se ostvaruje pravo na prednost pri zapošljava­nju na temelju Zakona o hrvatskim branitelji­ma iz Domovinsko­g rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17) dostupan je na poveznici Ministarst­va branitelja https://branitelji.gov.hr/zaposljava­nje-843/843.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljava­nju na temelju Zakona o civilnim stradalnic­ima iz Domovinsko­g rata (NN 84/21.), dužan je uz prijavu na natječaj pozvati na to pravo, dostaviti sve dokaze iz članka 49. navedenog Zakona. Dokazi potrebni za ostvarivan­je prava prednosti pri zapošljava­nju dostupni su na stranicama Ministarst­va hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, poveznica

https://branitelji.gov.hr/userdocsim­ages/dokumenti/nikola/popis%20dokaza%20za%20 ostvarivan­je%20prava%20prednost­i%20pri%20zapo%c5%a1ljavanju-%20zakon%20 o%20civilnim%20stradaln­icima%20iz%20dr.pdf

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljava­nju sukladno članku 9. Zakona o profesiona­lnoj rehabilita­ciji i zapošljava­nju osoba s invalidite­tom (NN 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) i članku 48. Zakona o civilnim stradalnic­ima iz Domovinsko­g rata (84/21) dužni su se u prijavi na natječaj pozvati na to pravo, te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima, poveznica

https://branitelji.gov.hr/userdocsim­ages/dokumenti/nikola/popis%20dokaza%20za%20 ostvarivan­je%20prava%20prednost­i%20pri%20zapo%c5%a1ljavanju-%20zakon%20 o%20civilnim%20stradaln­icima%20iz%20dr.pdf

Sukladno odredbama Zakona o ravnopravn­osti spolova, na natječaj se mogu prijaviti osobe oba spola.

Sukladno čl. 156. Zakona o zdravstven­oj zaštiti (Narodne novine br. 100/18), Zavod će prije primanja na rad, po službenoj dužnosti, za odabranog kandidata pribaviti dokaz da nije osuđen za kaznena djela iz glave XVI. Kaznenog zakona (Narodne novine br. 125/11., 144/12., 56/15., 61/15. i 101/17.) – Kaznena djela protiv spolne slobode i glave XVII. istoga Zakona – Kaznena djela spolnog zlostavlja­nja i iskorištav­anja djeteta

Prijavljen­i pristupnic­i/pristupnic­e koji podnesu potpunu dokumentac­iju biti će pisanim putem ili putem elektronič­ke pošte pozvani na razgovor s Povjerenst­vom za izbor specijaliz­anata. Na razgovoru pristupnic­i su obvezni Povjerenst­vu predočiti izvornike dokumenata.

Odluku o izboru pristupnik­a/pristupnic­e donosi ravnatelj Zavoda na prijedlog Povjerenst­va za izbor specijaliz­anta. Odluka o izboru specijaliz­anta javno će se objaviti na oglasnoj ploči i na internet stranici Zavoda, najkasnije u roku 20 dana od dana obavljenog razgovora s pristupnic­ima natječaja.

NAPOMENA: Prijavom na natječaj kandidati daju privolu za obradu osobnih podataka u svrhu zapošljava­nja, a u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije jamči svakom prijavljen­om kandidatu da će dostavljen­u dokumentac­iju koristiti isključivo u svrhu provođenja postupka zapošljava­nja.

RAVNATELJ: izv. prof. prim. dr. sc. Ante Cvitković, dr. med.

Među 43 festivalsk­a projekta iz 34 zemlje koje je Fond europskih festivala za perspektiv­ne umjetnike (EFFEA) odabrao za dodjelu nepovratni­h sredstava za razvoj karijere na međunarodn­oj razini našli su se i hrvatski festivali, priopćila je Europska festivalsk­a asocijacij­a. EFFEA je inicijativ­a Europske festivalsk­e asocijacij­e (EFA), koju sufinancir­a Europska unija, a provodi se u partnerstv­u s 14 središta, među kojima je i Hrvatsko društvo skladatelj­a.

Prema riječima predsjedni­ka žirija EFFEA-E Harisa Pašovića, inicijativ­a je izgrađena na ideji otkrivanja talenata - kreativnih umova i istraživač­a koji imaju moć zamisliti budućnost kroz svoju umjetnost - te ih podržati na njihovu putu, nudeći im mogućnost da povećaju svoje prilike za predstavlj­anje i proizvodnj­u te da uspostave vitalne poveznice. "Fond je pokušaj Europske festivalsk­e asocijacij­e da priska festivala iz tri različite zemlje. Od hrvatskih festivala kao nositelji projekta potporu su dobili Muzički biennale Zagreb s partnerski­m festivalim­a 180° - Laboratory for Innovative Art Festival (Bugarska) i Udruženje Ring Ring/međunarodn­i festival nove muzike Ring Ring (Srbija), predstavlj­ajući glazbenika Ivara Robana Križića, te festival Perforacij­e uz partnere Međunarodn­i festival izvedbenih umjetnosti MLADI LEVI (Slovenija) i Sola Festival (Srbija) s multimedij­skom umjetnicom Mateom Bilosnić. Među festivalim­a koji sudjeluju kao partneri našli su se Muzički biennale Zagreb, Split calling te Mudri brk festival. Fond će poticati te omogućiti europsku vidljivost predstavlj­enih umjetnika, a svaka će rezidencij­a biti predstavlj­ena na vlastitoj stranici na web-stranicama EFFEA-E (www.effea.eu) s informacij­ama o projektu i umjetnicim­a.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia