Glas Slavonije

Norah jones nastupit će u opatiji

- ■

Višestruka dobitnica nagrade Grammy, američka pjevačica Norah Jones nastupit će 15. srpnja ove godine na Ljetnoj pozornici u Opatiji, izvijestio je Festival Opatija, koji organizira koncert. Norah dolazi u sklopu europske turneje u Hrvatsku ponovno nakon 16 godina, kada je nastupila u pulskoj Areni. Ta nagrađivan­a i slavna pjevačica, kantautori­ca i pijanistic­a objavila je tijekom karijere sedam studijskih albuma te prodala više od 50 milijuna nosača zvuka. Pjesme su joj diljem svijeta streamane šest milijardi puta. Devet puta dobila je nagradu Grammy, među kodonese europskom umjetničko­m talentu i pozivanju na odgovornos­t umjetnički­h festivala u praćenju tragova umjetnika", rekao je predsjedni­k EFA-E Jan Briers.

Prvi krug nepovratni­h sredstava EFFEA-E podržat će 142 festivala i 43 umjetnika (pojedinci, duo, društva, ansambli ili grupe) u 16 različitih disciplina i 34 zemlje. Potpore EFFEA u iznosu od 8000 odnosno 15.000 eura podržat će rad perspektiv­nih umjetnika kroz definirane rezidencij­alne programe između 1. veljače i 31. prosinca 2023. Svaki odabrani projekt uključuje vodeći festival koji surađuje s dva partner

Potpore će podržati rad perspektiv­nih umjetnika kroz definirane rezidencij­alne programe

jima po dvije nagrade za Album godine i Snimku godine te kao najbolji novi izvođač. Billboard ju je proglasio najboljom jazz-umjetnicom desetljeća, i to za dvijetisuć­ite. Njezini posljednji albumi su “Pick Me Up Off Te Floor” iz 2020. i božićni album “I Dream a Christmas” iz 2021. Publika će na jedinstven­oj Ljetnoj pozornici, neposredno uz more, moći čuti neke od njezinih najvećih hitova, poput “Come Away With me”, “Sunrise”, “Don’t Know Why”... Festival Opatija poziva sve zainteresi­rane da ulaznice kupe što prije, jer je broj mjesta za sjedenje ograničen.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia