Glas Slavonije

Lider je u prigodi rivalima pobjeći na dvije pobjede

SUPERLIGAŠ­KI DERBI ODBOJKAŠA

- ■ NOGOMET KUGLANJE RUKOMET MALI NOGOMET KUGLANJE ODBOJKA

nedjelju nužan, ali naravno da se uzdamo u našu kvalitetu, dobru formu - kaže trener Mario Teppert, koji je još mogao dodati i da se uzda u domaći parket. No ovaj dvoboj ne igra se u Gradskom vrtu, već u SD-U Jug, stoga okružje ipak neće biti isto.

- Nije idealna situacija s obzirom na važnost dvoboja, ali nema potrebe tražiti eventualne alibije. Trenirali smo prije odlaska u Ljubljanu na Jugu, odradit ćemo još dva pred utakmicu, stoga nema razloga da se ne pokažemo u najboljem svjetlu - smatra trener odbojkaša s Drave, koji su dosad nanizali 13 pobjeda u Superligi. Očekuje se nastavak niza, pobjeda protiv Kaštelana dodatno bi povećala izglede da se na kraju osnovnog dijela ostane na "jedinici", koja u doigravanj­u donosi prednost domaćeg parketa.

- Ulog je velik, s novom pobjedom odlijepili bismo se od najbliže konkurenci­je na dvije pobjede. Ništa još ne bi bilo osigurano, dosta ima utakmica i zahtjevnih gostovanja do kraja ligaškog dijela, ali ova pobjeda svakako bi bila korak više prema prvom mjestu, koje nemamo namjeru olako ispustiti. Sve je u našim rukama, dosad je sve išlo po planu, treba tako nastaviti - naglasio je Mario Teppert.

Preostali dvoboji 14. kola igraju se u subotu, kada Marsonija gostuje kod Kitro Varaždina. Ostali parovi: Medicinar Trnje - Split, Mladost - Centrometa­l, Sisak - Rijeka i Rovinj Zadar.

Mursa-osijek imala je dobar debi u MEVZA ligi. U posljednji­m utakmicama u ljubljansk­om Tivoliju ostvaren je polovičan učinak protiv dvojca koji ide u polufinale. Mursaši su sa 3:2 svladali austrijsku Zadrugu, a 0:3 je rezultat protiv ACH Ljubljane, koja je osvojila prvo mjesto s maksimalni­h deset pobjeda. Slijede Calcit (8-2), Zadruga (6-4) i Merkur (6-4). Osječani su na sedmom mjestu s pet pobjeda i poraza te 14 bodova. Polufinale nije bilo daleko, nedostajal­e su dvije pobjede, a bilo je susreta u kojima su one bile nadomak ruke (Mladost 2:3, Union Raiffeisen 1:3). No premijera zaslužuje prolaznu ocjenu, Osječani su ostvarili i najbolji plasman od hrvatskog terceta, inače konkurenat­a u domaćoj Superligi. Mladost je osma (5-5, 12 bodova), a Ribola Kaštela posljednja, 10. bez pobjede i bodova.

Subota ■

Akademija “Krpan & Babić”, u 13 sati: ŽNK Osijek - Spartak (Subotica), prijateljs­ka utakmica

Igralište u Bijelom Brdu, u 13 sati: BSK - Graničar (Županja), prijateljs­ka utakmica

Kuglana Pampas, u 15 sati: Zara-auto Matrix - Nova Gradiška, Druga liga Istok, u 18 sati: Zrinski Pivovara - Medveščak 1958 (Zagreb), Prva B liga Sjever

Dvorana Zrinjevac, u 18 sati: Osijek - Dugo Selo ‘55, Prva liga rukometaši­ca

Dvorana Zrinjevac, u 20.15 sati: Osijek - Olmissum, Supersport Prva hrvatska malonogome­tna liga

Nedjelja

Kuglana HŽ-A, u 11 sati: Beli Manastir - Obrtnik (NG), Druga liga Sjever - žene

KOŠARKA

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia