Glas Slavonije

Vukovarke čekaju Ribolu, Osječanke u Karlovcu

- N.B. ■ Nino Benčina

Slavonski dvojac odbojkašic­a u Superligi ima zahtjevne zadaće u sklopu 14. kola. Enna Vukovar u subotu (19 sati) dočekuje sastav s gotovo identičnim učinkom. Ribola Kaštela je kao i domaćin dosada upisala sedam pobjeda i jedan poraz manje, ali gošće imaju bod više (21), stoga su trenutno na šestom mjestu. Ako Vukovarke upišu pobjedu, zamijenit će i pozicije na ljestvici. S trenutno devetog mjesta teško da će se pomaknuti Osijek, koji omjerom 4 - 9 nikako ne može biti zadovoljan. Prije tjedan dana sastav Tome Pauna nije se proslavio kod kuće protiv trećeplasi­rane Marine Kaštela, a sada ih čeka gostovanje (subota, 15 sati) kod najugodnij­eg iznenađenj­a, Kelteksa. Karlovčank­e, novakinje u eliti, drže drugo mjesto (10 - 3), a u prvom dijelu sezone su u tri seta slavile i u Gradskom vrtu. Ostali parovi: Nebo - Split, Marina Kaštela - Rijeka CO, Brda - Dinamo i Veli Vrh Mladost.

Odradili su odbojkaši s Drave preko tjedna dvije posljednje međunarodn­e obveze ove sezone. Mursa-osijek u Ljubljani je zaključila MEVZA ligu, te se sada potpuno može posvetiti domaćim ispitima.

Prvi je ove nedjelje, derbi 14. kola, u sklopu kojeg u goste dolazi Ribola Kaštela. Domaćin je lider i dalje naporažen, dok su gosti u dosadašnje­m dijelu sezone kapitulira­li samo jednom. Bilo je to 14. listopada prošle godine, kada su kod kuće sa 0:3 izgubili baš od svog nedjeljnog domaćina. Isti rezultat bio je i nakon mjesec dana kada su se ta dva kluba sučelila u sklopu MEVZA lige u Zagrebu. "Mursaši" su i tada sve riješili u tri seta. - Imamo dobra iskustva s Kaštelanim­a u dosadašnje­m dijelu sezone, oba dvoboja riješili smo bez problema, ali ne zavaravamo se da nas sada zbog toga čeka ponovno lagan zadatak. U međuvremen­u su i osvježili kadar, doveli su iskusnog primača, a to im je očito donijelo sigurnost. Ipak, pokazali su Kaštelani da su u stanju ugodno iznenaditi i razočarati. Primjerice, u četvrtfina­lu Kupa poraženi su od Zadra, a u borbi za bodove nadjačali su Mladost na njezinu parketu. Stoga je oprez u

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia